Ardahan, son 55 yılın en yoğun kar yağışıyla karşı karşıya kaldı. 6 Şubat'ta başlayan ve şehri beyaz bir örtüyle kaplayan kar yağışı, hayatı durma noktasına getirdi.

MHRS'de Yeni Dönem Bakan Koca Açıkladı MHRS'de Yeni Dönem Bakan Koca Açıkladı

Ancak yerel yönetimlerin hızlı müdahalesi sayesinde, kar kütleleri şimdi şehir dışına taşınarak temizlik çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Genç Gazete Ardahan'da 55 Yılın Kar Rekoru Kırıldı Kar Yığınları Şehir Dışına Taşınıyor! (1)

Şehir Nasıl Temizleniyor?

Yoğun Çaba ve Koordinasyon

Belediye ekipleri, 7/24 esasına göre çalışarak, 80 personel ve 18 iş makinesiyle karla mücadele ediyor. Son 10 günde yaklaşık bin 590 kamyon kar, şehir dışına taşınmış durumda.

Genç Gazete Ardahan'da 55 Yılın Kar Rekoru Kırıldı Kar Yığınları Şehir Dışına Taşınıyor! (4)

Yerel Halkın Tepkileri

Ardahanlılar, yaşadıkları bu olağanüstü durum karşısında hem şaşkın hem de tedirgin. 26 yaşındaki Alican Yıldız'ın dediği gibi:

"Yaşım 26 ve ben böyle bir kar kalınlığını bugüne kadar görmedim. 6 Şubat’ta yaklaşık 1-1,5 metre yüksekliğinde kar yağışı oldu. Daha temizlenemeyen alanlar da var. Kar kütlelerini görüyorsunuz. Ardahan Belediyesi çalışıyor ama imkanlar yetersiz."

Genç Gazete Ardahan'da 55 Yılın Kar Rekoru Kırıldı Kar Yığınları Şehir Dışına Taşınıyor! (6)

Devam Eden Çalışmalar

Ana ve ara caddeler başta olmak üzere 7 mahallede vardiyalı şekilde karla mücadele çalışmaları sürüyor. Belediye, karın getirdiği zorluklarla mücadele ederken, şehir sakinleri de bu durumu bir an önce atlatmayı umuyor.

Genç Gazete Ardahan'da 55 Yılın Kar Rekoru Kırıldı Kar Yığınları Şehir Dışına Taşınıyor! (2)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR