Çağrı Merkezine Gelen İlginç Talepler Şaşırttı!

Günümüzün en tuhaf hikayelerinden biri Kırıkkale'den geldi. 112 Acil Çağrı Merkezi, evlilik yardımı isteyenlerden, ambulansla yarışmak isteyenlere kadar ilginç çağrılarla dolup taştı.

"Evlenmek istiyorum bu konuda yardımcı olabilir misiniz?, Aracımla ambulansı yarıştırmak istiyorum" talepleri kayıtlara geçti.  

Acil 12 (2)

2023 Yılında 112'ye Gelen Çağrılar Şok Etti

Asılsız Çağrıların Ardı Arkası Kesilmiyor

Kırıkkale'de 2023 yılında 332,747 çağrı alan 112 Acil Çağrı Merkezi, yüzde 63.96'sının asılsız olduğunu açıkladı. Bu çağrılar arasında evlenme isteğinden, ambulansla yarışma taleplerine kadar birçok garip istek yer alıyor. Yetkililer, bu durumun hem personelin işini zorlaştırdığını hem de acil durumda olan vatandaşlar için ciddi sorunlar teşkil ettiğini belirtiyor.

İlginç Talepler ve Yeni Nesil Çözümler

Bir yandan ilginç taleplerle mücadele ederken diğer yandan da yeni nesil sistemlerini geliştiren 112 Acil Çağrı Merkezi, 'sağlık tablet' gibi teknolojileri entegre ederek hizmetlerini iyileştirmeye çalışıyor. Bu sistemler sayesinde çağrı personeli, ihbarlar arasında ayrım yapabilir ve acil durum ekiplerini daha hızlı yönlendirebilir.

Acil 12 (4)

112 Acil Çağrı Merkezi, çok değişik taleplerle arandı. Bunlardan biri de evlenmek isteyen kişinin "Evlenme konusunda bana yardımcı olur musunuz?" çağrısı oldu. Başka bir kişinin çağrı merkezine "Aracımla ambulansı yarıştırmak istiyorum, ambulans gönderebilir misiniz?' talebi kayıtlara geçti. Çağrı merkezini meşgul eden bazı kişiler hakkında da yasal işlem yapıldı.

Özellikle Ramazan ayında 'Ezan okundu mu? Orucumu açabilir miyim?' şeklinde soru soranlar oldu.

Kırıkkale 112 Acil Çağrı Merkezi Müdür V. ve AFAD İl Müdürü Abdullah Sarıçiçek, "Vatandaşlarımızın gereksiz yere acil çağrı merkezlerini meşgul etmemeleri gerekiyor. Bu tür çağrılar gerçek vakalara müdahaleyi geciktirebilir." dedi.

Acil 12 (7)

Yasal İşlemler ve Vatandaşlardan Rica

Çağrı merkezini gereksiz yere meşgul eden bazı kişiler hakkında yasal işlem yapıldığı belirtilirken, yetkililer vatandaşlara gereksiz çağrı yapmamaları konusunda çağrıda bulunuyor. Vatandaşların bu konuda duyarlı olması bekleniyor.

Kırıkkale'den gelen bu ilginç haber, acil çağrı merkezlerinin karşılaştığı zorlukları ve çağdaş çözüm arayışlarını bir kez daha gündeme getiriyor.