Kavgayı ayırmak için ezan okudu: Kamera o ilginç anları kaydetti Kavgayı ayırmak için ezan okudu: Kamera o ilginç anları kaydetti

Sabah saatlerinde Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na yönelik gerçekleşen terör saldırısı girişimi, Avrupa Birliği tarafından kınandı. Olayda 2 polis yaralandı.

Avrupa Birliği'nden Kınama Mesajları

Josep Borrell'den Dayanışma Mesajı

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, saldırıyı kınayarak, Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını belirtti.

“AB, Ankara'da Türkiye İçişleri Bakanlığı'na düzenlenen terör saldırısını kınıyor. Türkiye ile dayanışmamızı ifade ediyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

Ursula von der Leyen: "Vahşi Terör Saldırısını Şiddetle Kınıyorum"

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, saldırının vahşetini vurgulayarak, AB'nin bu zor günde Türk halkıyla birlikte olduğunu ifade etti.

“Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na yönelik gerçekleştirilen vahşi terör saldırısını şiddetle kınıyorum. AB, bu kasvetli günde yaralıların aileleriyle ve bir bütün olarak Türk halkıyla dayanışma içindedir.”

Charles Michel: "Korkakça Girişimi Şiddetle Kınıyoruz"

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, yaşanan olayın şokunu vurgulayarak, Türk halkına yönelik bu saldırıyı kınadığını belirtti.

“Ankara'da bu sabah meydana gelen terör saldırısıyla şoke oldum. Türk halkında yara açmaya yönelik bu korkakça girişimi şiddetle kınıyoruz. Düşüncelerim mağdurlar, aileleri ve Türkiye ile.”

Saldırı, saat 09.30 sıralarında gerçekleşti. İçişleri Bakanlığı'nın giriş kapısına araçla gelen 2 teröristten biri bombayı patlattı, diğeri ise etkisiz hale getirildi. Bu saldırıda 2 polis memuru yaralandı.

İçişleri Bakanlığı: Pazar günü Bakanlığımıza saldırı girişiminde bulunan ikinci teröristin, PKK/KCK üyesi Özkan Şahin olduğu tespit edildi.

Editör: Fırat Çelik