Hayriye köyünde doğdu

1936 yılında İnegöl’ün Hayriye köyünde doğan Ahmet Dinçer, eğitim hayatına köyünde başladı. Ortaokulu İnegöl Ortaokulu’nda, liseyi ise Balıkesir Necatibey Öğretmen Okulu’nda parasız yatılı olarak tamamladı.

1958 yılında Çapa Yüksek Öğretmen Okulu’nu bitiren Dinçer, Gürcü alfabesi ile okuyup yazmayı Ahmet Özkan’dan öğrendi.

Ahmet Dinçer, eğitim hayatına Kars-Cilavuz İlköğretim Okulu’nda ilköğretmen olarak başladı. 1962 yılında Ankara’ya yerleşen Dinçer, Ankara Fen Lisesi’nin kuruluşunda bulundu ve burada uzun yıllar kimya öğretmenliği yaptı.

Genç Gazete Ahmet Dinçer Hoca (1)

ABD'de Hazırlık Çalışmaları

1964 yılında Ankara Fen Lisesi öğretmeni olarak daha iyi eğitim verebilmek amacıyla ABD’ye giderek hazırlık çalışmalarına katıldı. Bu çalışmalar, onun Türkiye'de modern kimya eğitimi konusundaki bilgi birikimini artırmasına katkı sağladı.

Kimya Alanındaki Katkıları

Ahmet Dinçer, kimya alanında önemli ders kitapları yazdı. 1976 yılında yayımlanan "Modern Kimya Lise 1-2-3" kitabı ve 1986 yılında Tahsin Uyar ile birlikte yazdığı "Kimya Lise 1" kitabı, Türkiye'deki lise öğrencilerine kimyayı sevdirmede önemli bir rol oynadı.

Genç Gazete Ahmet Dinçer Hoca (2)

Emeklilik ve Ardında Bıraktığı Miras

Uzun yıllar boyunca Ankara Fen Lisesi’nde öğretmenlik yapan Ahmet Dinçer, emekliliğinin ardından da eğitim camiasına katkılarını sürdürdü.  Kimya dersleri için  yazdığı ders kitapları halen birçok öğrenci tarafından kullanılmaktadır.

Kaynakça: Nadir Kitap, Gürcü.org

Kaynak: 1299 İnegöllü, Turhan Şahin