CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yaptığı görüşmede yerel seçimlerde iş birliği teklif etti. İYİ Parti'nin 81 ilde aday çıkarma kararına duyduğu sonsuz saygıyı dile getiren Özel, bu kararın hiçbir şekilde çiğnenmeyeceğini belirtti.

'GİK Kararı Ne Diyorsa O' Yaklaşımı

Akşener, Özel'in seçim iş birliği teklifine doğrudan bir yanıt vermekten kaçındı. İYİ Parti'nin demokratik işleyişe sahip olduğunu vurgulayan Akşener, "Genel İdare Kurulu ne derse ben onu yapacağım" diyerek, bu konudaki kararı GİK'e bıraktığını ifade etti.

“Toplumun iki partiden de beklentisi var. Seçim iş birliği için bu ziyareti gerçekleştirdik.” - Özgür Özel

6Dc0F854 C2F2 4Acf B333 36A51D9D9A03

İş Birliği Modeli Üzerine Tartışmalar

Görüşmede Akşener, Özel'den iş birliği teklifine ilişkin bir model önerisi sordu. Özel, somut bir iş birliği formülü sunmaktan kaçınarak, İYİ Parti'nin tutumunu görmek istediğini belirtti. İYİ Parti'nin GİK kararının beklenmesi, iş birliğinin geleceği için kritik bir dönemeç oluşturuyor.

İsmet Büyükataman'dan Ahmet Davutoğlu'na Sert Cevap İsmet Büyükataman'dan Ahmet Davutoğlu'na Sert Cevap

Görüşmede ayrıca, CHP'nin İstanbul, Ankara ve Aydın belediyeleriyle ilgili tutumu da gündeme geldi. İYİ Parti'nin bu konudaki tepkisi ve CHP'nin önerisine vereceği yanıt, gelecek siyasi gelişmeler açısından belirleyici olacak.

İYİ Parti'nin GİK toplantısı öncesi yürüteceği geniş kapsamlı istişareler, parti içi görüş birliği ve dış ilişkilerde nasıl bir yol izleneceğini ortaya koyacak. Türk siyasetindeki bu gelişmeler, hem yerel seçimler hem de genel siyasi dengeler açısından önemli sonuçlar doğurabilir.

Editör: Abdullah Argun