Bölüm 18...

Her gün yeni bir bölüm... Her gün yeni bir destandır yazılan, her gün yeni bir efsanedir dilden dile dolaşan. Şanlı Türk askeri geldi yine... Dünya, nasıl savaş yapılırmış bir görsün. Savaşta bile insan haklarına nasıl dikkat edilir öğrensin. Güçlüyüm, ne istersem yaparım, kimse bana hesap soramaz, anlayışından çok uzakta bir duruştur hayranlık duyulan.

Eğer böyle bir yazıyı yazmazsam, kelimeler hesap sorar benden, cümlelerim isyan eder tüm anlamlarıma. Kanla sulanan topraklar vatan sınırlarını işaretlerken, aydınlık ve bereketli günlerin müjdecisi olacağını yazmazsam olmazdı. Her gün ne kadar şehit verdiğimizi gazetelerde okuyoruz. Ocaklarına ateş düşen yüreklerin acısını millet olarak paylaşıyoruz, demezsem rahat edemem. Acıyı paylaşıyoruz ki azalsın, zaferi paylaşıyoruz ki bereketlensin...

Azimle yürüyoruz, ayarını kaybetmiş dünyanın üstüne. Kararlılığımız ve biz oluşumuzdur bizi güçlü kılan. Bir din savaşına çevirmeye çalışırlarken Hilal ve Haç arasında kıyamete yakın dönemde gerçekleşecek bir savaş dizisinin ilk bölümleridir bu.

Epik bir dille anlatmak için kelimelerimi seçmek ve Mehmetçiğin yaptıklarını dile dökmek zor değil elbette. Lakin zor olan onların yaptıklarını, ruhları titretecek kelimeleri bulmak. Ancak, şu şehit kelimesi gönülleri ferahlatan bir hissiyat veriyor, bunu ıskalamayalım.

Her gün gazete alıyor ve haberleri takip ediyorum. Haftalık takip ettiğim televizyon dizileri yanında gazete haberlerinden Afrin Harekatı da takip etmek pek heyecan veriyor... Kendi kabiliyetimizi görmek için iyi bir fırsat olsa da zalimlere gereken dersi tersten okutmak için iyi bir imkan olarak görüyorum bu harekatı.

Bu adı konulmamış bir Amerika-Türkiye savaşı ama niçin böyle demiyoruz da Türkiye, Suriye'deki mazlumlara yardım etmek için teröristlerle savaşıyor diyoruz, diye sorulduğunda ilginç cevaplar veriliyor sanal alemde. Paylaşılmış bir yazıda; aslanı terbiye etmek için aslanın yanında bir de köpek bulundururlarmış, diyordu. Terbiye için köpeğe vururlar ki hem aslanın şahsiyetini ezmemiş olur hem de aslan terbiye için denileni yapmadığında başına neler geleceğini görürmüş.

Bir temizlik turnuvası başlatılmıştır Türk askeri tarafından. Bölge bölge temizlik yapılacak, ayarından çıkmış her unsur yerine oturtulacaktır. Zoru görenler, teknolojik gelişmişliğin imkanı ile imanın halavetini izleyeceklerdir.

Güneyimizin afakını sarmışsa çelik zırhı duvar gibi hainler, bizim haklı olmak gibi, hakikati haykırmak gibi bir vazifemiz var. Memleketimin fabrikalarında üretilmiş gür sesli silahlarımız haykırmaktadır.

Afrin Harekatı bir dizi değil elbette. Lakin dizi dizi bir harekat silsilesinin bir basamağıdır. Her alanda mücadele eden yiğitlerin ellerinden, yüreklerinden öpmek gerekir. Zira bunca şehit artık bizim övüncümüzdür. Rabbimiz katında kendisine dua edenlerin şefaatçisidir onlar.

Kendimi büyük milletin kutlu, onurlu küçük bir ferdi olarak kabul ediyorum. Onların yaptıkları her şeyi gün gün, saat saat takip etmek istiyorum. Yürek coğrafyamızın sınırları geniştir, merhamet deryasının dalgaları oldukça cömerttir. İyilik kervanı gibidir Mehmetçiğimiz. Muhammetçiğimiz anlamındaki Mehmetçiğimize Rabbim güç kuvvet versin. Gök girsin kızıl çıksın ki vazgeçmeceğiz, diyen dillere gönüllere de selam ediyor ve yazımı noktalıyorum.