ABD Başkanı Joe Biden, yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, İsrail ve Ukrayna'ya tam destek vereceğini belirtti. Aynı zamanda, İsrail hava kuvvetlerine yönelik yapılacak mali destek için Kongre’ye acil bir talepte bulunacağını duyurdu.

Jeomanyetik Fırtına, SpaceX'in Uyduları Üzerinde Yıkıcı Etki Yarattı Jeomanyetik Fırtına, SpaceX'in Uyduları Üzerinde Yıkıcı Etki Yarattı

İsrail'e Benzeri Görülmemiş Destek

Demir Kubbe ve İsrail'in Güvencesi

“Demir Kubbe’nin İsrail gökyüzünü korumaya devam edeceğinden emin olmalıyız” diyen Biden, İsrail’in halkını korumak için gereken her şeye sahip olduğunu vurguladı. Biden, Kongre’ye göndereceği destek paketinin, askeri niteliği de artıracağını ifade etti.

Hamas ve Gazze'ye Bakış

Biden, Hamas’ın “dünyaya katıksız bir kötülük getirdiğini” belirtti. Ayrıca, Gazze'de bir hastanede meydana gelen patlama hakkında, masum Filistinlilerin yaşadıklarını göz ardı edemeyeceklerini vurguladı. Biden, hastane saldırısının İsrailliler tarafından gerçekleştirilmediğini savundu.

Orta Doğu ve Dünya Gündemi

ABD'nin Orta Doğu politikalarına da değinen Biden, Orta Doğu'daki çatışma ve kaosun dünyanın diğer bölgelerine yayılma riskine karşı ABD ve müttefiklerinin daha iyi bir gelecek inşa etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Putin ve Hamas 

Biden, Hamas ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i mukayese etti. “Hamas ve Putin farklı tehditler oluşturuyor. Ancak şu noktada birleşiyorlar: Her ikisi de sınırındaki demokrasiyi tamamen yok etmek istiyor” şeklindeki konuştu.

Editör: Fırat Çelik