Katil İsrail'in Gazze'deki terörü ve ABD'nin Suriye'deki fitneleri, uluslararası toplumda endişe ve tartışma yaratıyor.

Gazze'de Derinleşen Kriz ve ABD'nin Tavrı

Gazze'de Katil İsrail'in sürdürdüğü askeri terörizm, bölgede büyük bir insani krize yol açmış durumda. Terörirst İsrail'in hedef aldığı noktalar arasında hastaneler, okullar ve ibadethaneler de bulunuyor. Bu durum, uluslararası toplumun tepkisini çekiyor.

FİLİSTİN GAZZE İSRAİL 23 (1)

ABD'nin İsrail'e Olan Desteği ve Sonuçları

Siyonist ABD yönetimi, Katil İsrail'e askeri ve siyasi anlamda koşulsuz destek vermeye devam ediyor. Bu destek, İsrail'in Gazze'de yürüttüğü operasyonlarda önemli bir faktör olarak görülüyor.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve ABD'nin Vetoları

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde, ABD'nin İsrail'in Gazze operasyonları ile ilgili ateşkes karar tasarılarını veto etmesi, uluslararası tepkileri daha da artırdı.

FİLİSTİN GAZZE İSRAİL 23 (3)

ABD'nin Suriye'deki Rolü ve İnsani Sonuçlar

ABD'nin Suriye'de önderlik ettiği koalisyon güçlerinin saldırıları, binlerce sivilin hayatını kaybetmesine neden oldu. Bu durum, ABD'nin Ortadoğu politikaları hakkında ciddi soru işaretleri yaratıyor.

20231123_5_076E74B4AD90D4CB7AD44076C82C7D7B0

Koalisyon Güçlerinin Saldırıları ve Sivil Kayıplar

Rapora göre, ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin Suriye'de düzenlediği saldırılarda 3 bin 51 sivil hayatını kaybetti. Bu saldırılar, bölgede büyük bir insani krizin derinleşmesine yol açtı.

Suriye'deki Terörle Mücadele ve Sivil Zarar

Suriye İnsan Hakları Ağı, koalisyon güçlerinin Suriye'deki terörle mücadele operasyonlarında birçok sivil yaşam alanını hedef aldığını belirtiyor.

20231123_5_09217D072958941CA8FCD191D1205F0AF

İsrail ve Hamas Arasındaki Çatışmanın Geleceği

İşgalci İsrail ve Filistin'in Kuvayi Milliyesi Hamas, çatışmalara insani bir ara verecek bir uzlaşma üzerinde anlaştılar. Bu anlaşma, bölgedeki gerginliği azaltma potansiyeline sahip.

Ortadoğu'daki bu çatışmalar, uluslararası toplumun dikkatini çeken ve sürekli gündemde kalan konular arasında yer alıyor. İsrail ve ABD'nin rolleri, özellikle insan hakları ve uluslararası hukuk bağlamında tartışılmaya devam ediyor.

FİLİSTİN GAZZE İSRAİL 23 (2)

Avrupa Parlementosu'nda, "Gazze'deki insani durum, esirlerin serbest bırakılması ve acil insani ateşkes, Orta Doğu'da barış ve güvenlik beklentileri" başlıklı oturumda konuşan Borrell, "İsrail'in kendini savunma hakkını tanımak ve aynı zamanda Gazze ve Batı Şeria'da sivillerin başına gelenlere öfke duymak mümkün olmalı. Filistinlilerin bir devlete sahip olma hakkını savunmak mümkün olmalı ve bu Yahudi düşmanlığı olarak tanımlanmamalı." diye konuştu.

Borrell, "Gazze'den İsrail'e yönelik ayrım gözetmeyen roket saldırıları da uluslararası insancıl hukukun ihlalidir. Suya, elektriğe ve temel ihtiyaçlara erişimin engellenmesinin de uluslararası insancıl hukuku ihlal ettiğini ilk söyleyenlerden biriydim." dedi.

israil gazze soykirim 21.11 (8)

Sol Gruptan Fransız milletvekili Manon Aubry, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara insani ara verecek uzlaşmaya değinerek, şunları kaydetti:

"Sadece bir ara ile yetinilemez. Kalıcı bir ateşkes olmalı. Çocuklarını kaybeden binlerce ebeveyne ne diyeceğiz? Çocuklarının 'sivil zayiat'a uğradığını mı? İsrail ile ateşkese girmememiz gerektiğini mi? Rusya'ya yönelik 12. yaptırım paketiyle ilgilenmeliyiz ama aynı zamanda İsrail'in Gazze'ye karşı işlediği savaş suçlarına karşı hiçbir şey yapılmadığını nasıl açıklayabiliriz? Bu kabul edilemez. Batı Şeria'da yerleşimlerin hiçbir sınırı yokmuş gibi görünüyor. Her gün Filistinliler saldırıya uğruyor, kötü muamele görüyor, dövülüyor ve topraklarından sürülüyor. Bu bir tür etnik temizliktir."

israil gazze soykirim 21.11 (6)

Sol Gruptan İspanyol milletvekili Manu Pineda da "Bu Parlamento ateşkes çağrısında bulunmayı reddetti. Hatta bunu görüşmeyi bile reddetti. Orada şimdi İsrail tarafından 14 binden fazla insan öldürüldü. 5 binden fazla çocuk, 3 binden fazla kadın. 6 bin insan Gazze'deki yıkımın kalıntıları arasına gömüldü. Bu soykırımın sadece ilk üç haftasında, Gazze'de geçen yılın tamamındaki çatışmalarda ölen çocuk sayısından daha fazla çocuk öldü. AP ve AB'nin ateşkes istemesi için daha kaç Filistinli çocuğun İsrail bombaları tarafından öldürülmesi gerekiyor?" değerlendirmesinde bulundu.

israil gazze soykirim 21.11 (7)

Bağımsız İtalyan milletvekili Dino Giarruso, "Ayrım gözetmeyen saldırılarda ölen çocuklar, erkek, kadın, siviller, sırf Filistinli oldukları için öldürülüyor. Buna yenidoğanlar da dahil. Hastanelerin elektriğini kestikleri için kuvözlerdeki yenidoğan bebekler ölüyor. İşte Filistin'de olanlar bunlar. Bunların tamamı (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu'nun sorumluluğundadır. Bu mecliste bu insan hakları ihlallerinin, terörünün kınanmasını istedim ama hiçbir şey olmadı." diye konuştu.

israil gazze soykirim 21.11 (1)

Yeşiller Grubundan İrlandalı milletvekili Grace O'Sullivan ise AB liderlerine seslenerek, şunları söyledi:

"Ateşkes çağrısı yapmakta başarısız oldunuz. Uluslararası hukuk ihlallerine tepki vermekte başarısız oldunuz. Gazze yıkıntılar içinde kalırken, Batı Şeria'daki yerleşim birimleri genişlemeye devam ediyor. Netanyahu ve onun aşırı sağ hükümeti sessizliğiniz karşısında daha da cesaretlendi. Artık kalıcı bir ateşkes talep edin ve yerleşimlerle yapılan ticareti durdurun. Artık Filistin devletini tanıyın. AB suç ortağı değil, cesur olmalı."

gazze filistin israil gazeteci  (10)

Gazze Şeridi'nde toplu mezar bulundu Gazze Şeridi'nde toplu mezar bulundu

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:

https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G

KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?

Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.

Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;

0532 696 30 57

Editör: AYHAN BAYRAKTAR