Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Yalova, Çorlu ve İnegöl'de toplam 450 bin aboneye doğalgaz dağıtım hizmeti verecek şirketlerin belirlendiğini duyurdu. Yılmaz, kazanan şirketleri tebrik ederek, ihalelere gösterilen yoğun ilginin ve oluşan yüksek şebeke satış bedellerinin ülkenin ekonomisine ve enerji yönetimine duyulan güveni bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

Şebeke Satış İhalelerinin Sonuçları ve Kazanan Şirketler

G E N C G A Z E T E E P D K
EPDK tarafından yapılan açıklamaya göre, Yalova ili ile Çorlu ve İnegöl ilçelerinde toplam 450 bin aboneye doğal gaz dağıtım hizmeti verecek şirketler, Armagaz, Çordaş ve İngaz olarak belirlendi. Ancak, tüketici hizmetlerinde yaşanan aksaklıklar ve BOTAŞ'a olan borçlar sebebiyle EPDK tarafından gerekli adımlar atılarak bu bölgeler için yeniden ihaleye çıkılacağı kamuoyuna açıklanmıştı.

Doğal Gaz Dağıtım Hizmetlerinde Yeni Düzenlemeler


EPDK'nın yapılan soruşturmalar neticesinde, söz konusu şirketlerin dağıtım lisanslarının iptal edilmesine ve şebeke satış ihalesine çıkılmasına karar verildiği belirtildi. Yapılan ihaleler sonucunda, Armagaz, Çordaş ve İngaz'ın dağıtım şebekelerinin yeni lisans sahiplerine devredilmesi ve yeni lisansların verilmesi süreci başlayacak.

İnegöl’de Fren Muayenesi işkencesi, Vatandaşlar isyan etti İnegöl’de Fren Muayenesi işkencesi, Vatandaşlar isyan etti

EPDK'nın Kararlı Tutumu ve Enerji Politikaları


EPDK Başkanı Yılmaz, enerji yönetimi ve özel sektör işbirliğinde Türkiye'nin doğal gaz ticaret merkezi olma hedefine kararlılıkla yürüdüğünü ifade ederek, dağıtım hizmetlerinin aksamamasının ve tüketicilere her zaman en kaliteli hizmetin verilmesinin temel öncelik olduğunu vurguladı. Yılmaz ayrıca, kazanan şirketlerin dağıtım bölgesindeki vatandaşlara en iyi ve en kaliteli hizmeti sunacaklarına inandığını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi