Tek memurla fren muayenesi çilesi

ARŞİV HABER- Araçlarının fren muayenesini yaptırmak için sabahın erken saatlerinde Karayolları 144. Şube Şefliği İnegöl Bakım Evi’nin bahçesine gelen sürücüler, tek memurun görev yapması sonucu uzun kuyruklar oluşturdu. Yaklaşık 500 metre uzunluğunda araç kuyruğunun olması ve sıranın kendilerine bir türlü gelmemesi üzerine araç sürücüleri sabırlarını yitirdi.

Genç Gazete İnegöl’de Fren Muayenesi (1)

 Haftada iki gün yetersiz kalıyor

Yetkililerden bu duruma bir çare bulmalarını isteyen araç sürücüleri, haftada iki kez yapılan araç fren muayenesinin yeterli olmadığını vurguladılar. Özellikle Perşembe günleri köylülerin de araçlarını getirmesiyle çok büyük bir yoğunluğun yaşandığını belirten vatandaşlar, muayenenin haftada üç güne çıkarılmasını talep ettiler.

Genç Gazete İnegöl’de Fren Muayenesi (2)

Vatandaşlar yetkililere seslendi

Tek memurun görev yaptığı fren muayenesinde, memurun hem araçları kontrol etmesi hem de onay vermesinin çok zaman aldığını belirten sürücüler, yetkilileri bu konuya duyarlı olmaya davet ettiler. Sabah saat 09:00'da başlayan araç muayenesinin saat 15:00'te sona erdiğini dile getiren vatandaşlar, "Herkesin işi gücü var, bütün günümüzü buraya ayıramayız ki," diye isyan ettiler.

Takviye memur talebi

Vatandaşlar ayrıca tek memurun yeterli olmadığını öne sürerek yetkililerden takviye memur talep ettiler. Muayene sürecinin hızlanması ve bekleme süresinin kısalması için bu talebin acilen karşılanması gerektiğini ifade ettiler.

"Araç muayenesi için beklemekten işlerimizi yapamıyoruz. Bu durum artık çekilmez hale geldi. Yetkililerin acilen bu soruna çözüm bulması lazım."

İnegöl’de yaşanan bu fren muayenesi krizi, yetkililerin harekete geçmesini bekleyen vatandaşların sabrını zorlarken, çözüm bulunana kadar devam edecek gibi görünüyor.

ARŞİVDEN HABER: 08 Mayıs 2006

Kaynak: Genç Gazete arşiv