İnanılmaz hayatta kalma hikayesi ve aile sırları gün yüzüne çıkıyor.

11 yaşında İspanya'nın Marbella kentinde kaybolan ve tüm Avrupa'da aranan İngiliz çocuk Alex Batty, 6 yıl sonra şaşırtıcı bir şekilde Fransa'nın güneyindeki Revel köyünde ortaya çıktı. Batty'nin bulunması, kayboluşunun ardındaki sırları ve aile dinamiklerini de açığa çıkardı.

Ailesinin Peşinden Sıradışı Bir Hayata

2017 yılında dedesi ve annesi ile tatile giden Batty, tatilin ardından kayıplara karıştı. İlk başta kaybolduğu sanılan Batty'nin aslında ailesiyle birlikte alternatif bir yaşama adım attığı anlaşıldı.

Yol Kenarında Bulunan Bir Hayat

Fransız kurye Fabien Accidini tarafından yol kenarında yürürken bulunan Batty, Revel bölgesinde dikkat çekti. Accidini, Batty'nin kendisine başlangıçta farklı bir isimle tanıttığını ancak sonrasında tüm hikayesini paylaştığını belirtti.

Yanında sadece el feneri, sırt çantası, 100 euro ve kaykayı vardı.

Annesinin İzinde Bir Yaşam

"Merhaba anneanne, benim Alex. Fransa Toulouse'tayım. Umarım mesajımı görürsün. Seni seviyorum ve eve dönmek istiyorum." - Alex Batty
Anneannesine Facebook üzerinden mesaj atması için kendi telefonunu verdiğini anlatan Accidini, Batty'nin, "Merhaba anneanne, benim Alex. Fransa Toulouse'tayım. Umarım mesajımı görürsün. Seni seviyorum ve eve dönmek istiyorum." yazdığını ifade etti.
 

Batty, anneannesine yardım istemek için Accidini'nin telefonunu kullandı. Anneanne Susan Caruana, torununun yaşadıklarını ve annesi Melanie Batty ile dedesi David'in alternatif bir yaşam sürdüğünü anlattı.

Kayip Cıcuk Avrupa (1)

Kayıp Yılların Ardındaki Gerçekler

Batty, geçirdiği son 6 yıl hakkında detayları paylaşırken, ailesinin Fas ve Fransa'da gezici topluluklarla yaşadığını ve medeniyetten uzak bir hayat tercih ettiklerini ifade etti.

Anneanne Susan Caruana herşeyi açıkladı

"Anneanne Susan Caruana, İngiliz The Sun gazetesine konuştu. Caruana, dede ve annesinin okula yollamak istemediği Batty'ye alternatif bir yaşam oluşturmak için farklı maceralara atıldığını kaydetti. Caruana, anne ve dedenin böyle bir hayat arayışıyla Fas ve Fransa'da çeşitli gezici topluluklarla yaşadığını ifade etti. Batty de annesinin nerede olduğunu bilmediğini belirtirken Fransız yetkililer, anne Melanie Batty'nin şu anda gezici bir toplulukla Pirene Dağları'nın yerleşimden uzak noktasında olduğunu tahmin ettiklerini açıkladı."

"Fransız yetkililer, Batty'nin anlattıklarını basınla da paylaştı. Buna göre Batty, annesi ve dedesi bir süre 10 kişilik grup halinde medeniyetten uzak bölgelerde alternatif komün hayatı yaşadı.Grubun yaşamını Finlandiya'da sürdürme kararı üzerine Batty, "İngiltere'deki hayatına dönmek arzusuyla" kaçtı. Dede David'in ise yine böyle bir toplulukla yaşarken 6 ay önce öldüğü tahmin ediliyor."

Temsilciler Meclisi’nden İsrail’e 26,4 milyar dolarlık yardıma onay Temsilciler Meclisi’nden İsrail’e 26,4 milyar dolarlık yardıma onay

Fransız yetkililer ve Manchester polisi, Batty'nin yakın zamanda İngiltere'ye dönüş yapacağını ve ailesiyle yeniden bir araya geleceğini duyurdu. Batty'nin hikayesi, kayıp çocuk vakalarında aile dinamikleri ve alternatif yaşam tarzlarının etkileri üzerine yeni bir tartışma başlattı.

AA-20230818-31947461-31947460-AVRUPADA_ORTA_VE_SIDDETLI_SICAKLIK_UYARISI

Editör: AYHAN BAYRAKTAR