İnegöl'de gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonda, Sarallar Çetesi'ne yönelik suçlamalarla 12 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, yedi ilde toplam 24 kişi gözaltına alındı.

Uyuşturucuyla yakalanan şahsın 9 yıl 10 ay hapis cezası ortaya çıktı Uyuşturucuyla yakalanan şahsın 9 yıl 10 ay hapis cezası ortaya çıktı

Bursa ve İnegöl'de vadeli araç alım satım işlemleri sonrasında, alıcıların silah zoruyla yüksek miktarlarda para ödemeye zorlandığı, ödeme yapmayanların iş yerlerine silahlı saldırılar düzenlendiği ve kaçırılan kişilere şiddet uygulandığı iddia ediliyor. İçişleri Bakanlığı, bu suç örgütüne yönelik geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. İnegöl'de yapılan operasyonlarda çok sayıda silah, çek, senet ve nakit paraya el konuldu. Organize suç örgütünün elebaşı olduğu belirtilen Hakkı Saral'ın yönettiği çete, 'Mahzen 32' operasyonu kapsamında çökertildi.

İnegöl'den gözaltına alınan 12 kişinin yarısı, Sarallar Çetesinin üyeleri olduğu öğrenilirken diğer yarısı ise iş insanları olduğu aktarıldı.

Kaynak: Haber Merkezi