Altın Fiyatlarında Güncel Durum | 8 Mayıs Güncel Altın Fiyatları Altın Fiyatlarında Güncel Durum | 8 Mayıs Güncel Altın Fiyatları

İnegöl'de faaliyet gösteren İnegöl Gaz Dağıtım A.Ş. (İNGAZ), yaklaşık 1,5 milyar TL'lik bir teklifle satıldı. Şirket, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından düzenlenen ihale sonucunda Torunlar Gaz'ın oldu.

İNGAZ, geçtiğimiz yıl Eylül ayında BOTAŞ'a olan borçları nedeniyle kayyum ataması yaşamıştı. EPDK, şirketin mali durumunu düzeltmek ve operasyonlarını sürdürebilir bir yapıya kavuşturmak amacıyla kayyum ataması yapmıştı. Bu sürecin ardından EPDK, İNGAZ dahil olmak üzere Yalova ve Çorlu'nun da içinde bulunduğu 425 bin aboneye hizmet veren doğalgaz dağıtım şirketleri için ihale sürecini başlatmıştı.

Resmi Gazete'de duyurulan ihale ilanına göre, başlangıç bedeli olarak 680 milyon 896 bin 643 TL belirlenmişti. İhale, kapalı zarf usulü ile başlayıp, açık artırma ile devam ederek sonuçlandı. Sonunda Torunlar Gaz, İNGAZ için 1,5 milyar TL teklif vererek ihaleyi kazandı.

Ingaz Kayyum

Kaynak: Haber Merkezi