İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde yaşanan heyelan ve sel felaketleri sonrasında bölgenin 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' olarak ilan edildiğini açıkladı. Bu felaketlerde maddi zararlar ve can kayıpları yaşanırken, bölgedeki kurtarma ve temizlik çalışmaları devam ediyor.

Karadeniz Ereğli'deki Afetin Boyutları

Kuvvetli yağışların yol açtığı sel ve heyelan sonucu, Karadeniz Ereğli'de 133 çatı uçması, 54 konut ve 226 iş yerinin zarar gördüğü tespit edildi. Ayrıca, 135 sera ile 76 balıkçı teknesi de zarara uğradı.

1 Mayıs İşçi Bayramı Tarihçesi 1 Mayıs İşçi Bayramı Tarihçesi

Can Kayıpları ve Kayıp Vatandaşlar

Bakan Yerlikaya, yaşanan felaketlerde 4 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 11 vatandaşın kayıp olduğunu belirtti. AFAD gönüllülerinin bölgede aktif olarak çalıştığını ve yaşamın normale dönmesi için çaba gösterdiğini ifade etti.

"Karadeniz Ereğli'sindeki hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. AFAD gönüllülerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum." - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya

Bakan Yerlikaya, bölge halkına destek mesajları gönderirken, AFAD gönüllülerinin çalışmalarını övdü. Ereğli halkının zor günler geçirdiğini ve devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini vurguladı.

Editör: Abdullah Argun