Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediyesi olarak halkın isteği doğrultusunda mahallelere nefes aldıracak çalışmalarla sosyal yaşama hayat verdiklerini söyledi.
İnegöl'ü yaşanabilir modern bir kent olarak geleceğe taşımak için bu zamana kadar birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Aktaş; "Belediye olarak, halkın taleplerini sürekli ön planda tutmaktayız. Bu kapsamda ilçenin yaşam kalitesini arttırmaya yönelik şehrin farklı noktalarında gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor."
KENT GÖRSELLERİNE BÜYÜK ÖNEM
"Kent görsellerine ve estetiğine büyük önem veren belediyemiz, bu kapsamda özellikle son yıllarda gerçekleştirdiği projelerle şehrimizi yeniliyor ve şehrimize vizyon katıyor. İnegöl Belediyesi olarak mahallelere nefes aldıracak çalışmalarımızla sosyal yaşama hayat veriyoruz. Yeni Mahalle Ertuğrulgazi Caddesi üzerinde kullanışsız halde bulunan koruluğu yeni bir yaşam alanına dönüştürmenin mutluluğunu sizler ile paylaşmak için bir araya geldik."
"Söz konusu olan; hazırlanan peyzaj düzenleme projesi mevcut koruluk alan üzerine planlanmıştır. Peyzaj proje çerçevesinde 1840 m2 alan üzerinde planlanmış ve projelendirilmiştir. Proje uygulama alanında; 840 m2 lik, sert zemin ve 1000 m2 lik mevcut koruluk alanı (yeşil alan) bulunmaktadır. Projede mevcut koruluk alanda görselliği ön planda olan yetişkin ağaçlar bulunmaktadır."
MALİYETİ 65 BİN TL
"Bu alanda yürüyüş alanı ve oturma- dinlenme alanları olarak değerlendirilmiştir. Yeşil alan çalışmasının dışında kalan bölge de yürüyüş alanı ve oturma dinlenme alanı zemin uygulaması için kayrak taş uygulamasına yer verilmiştir. Ağaç altı oturma dinlenme alanları için piknik masaları ve banklar konularak uygulama alanımız daha kullanışlı bir alan haline getirilmiştir. Yeni Mahalle oturma- dinlenme alanı düzenleme uygulamamız Ekim ayı itibari ile bitmiştir."
"Bu kentsel düzenleme çalışmasının belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 65 bin TL dir. Diğer çalışmamız olan Hamidiye Mahallesi Gül Sokak meydan düzenlemesi ve Alanyurt Fatih Mahallesi Demirtaş Sokak Ahıskalı Anıtı ve Meydan düzenlemesi uygulamaları devam etmektedir" dedi.

1 Mayıs 2024'te Resmi Tatil mi? Okullar Açık mı? 1 Mayıs 2024'te Resmi Tatil mi? Okullar Açık mı?