Apple, iPhone'ları sessiz bırakan  sorununu çözmek için çabalıyor 

Kullanıcıların şikayetlerine göre, kurulan alarmlar beklenmedik bir şekilde çalıyor. Bu durum, özellikle sabahları işe veya okula geç kalmamak için telefon alarmına güvenen kullanıcılar için büyük bir problem oluşturuyor. Şirket, sorunun kaynağını belirlemek için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Genç Gazete Apple, Iphone'ları Sessiz Bırakan Cep Telefonu (8)

 Alarm sorunu Sosyal Medyada gündem

Kullanıcılar, Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlarında, birden fazla alarm kurmalarına rağmen hiçbirinin çalmadığını belirterek yaşadıkları sorunu dile getiriyorlar. Apple, konuyla ilgili yaptığı açıklamada sorunun farkında olduklarını ve bir çözüm üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Genç Gazete Apple, Iphone'ları Sessiz Bırakan Cep Telefonu (7)

Dikkat algılama özelliği mi, sorunun kaynağı?

Sorunun muhtemel nedenleri arasında, iPhone'un "dikkat algılama" özelliği gösteriliyor. Bu özellik aktifken, telefon kullanıcının ekranı izleyip izlemediğini algılar ve eğer izlemiyorsa uyarıların ses seviyesini otomatik olarak kısabilir. Bu durum, özellikle iPhone X ve daha yeni modellerde görülüyor.

Genç Gazete Apple, Iphone'ları Sessiz Bırakan Cep Telefonu (6)

 Geçici çözümler ve öneriler neler?

Apple, sorunu çözene kadar kullanıcılarına geçici çözümler öneriyor. Bunlar arasında alarm ayarlarını kontrol etmek, ses seviyesini maksimuma çıkarmak ve mümkünse "dikkat algılama" özelliğini devre dışı bırakmak yer alıyor. Ayrıca, kullanıcıların eski usul bir çalar saat kullanmayı düşünmeleri öneriliyor.

SMC Sürücüler, Kulaklıklardaki Muhteşem Ses Kalitesi SMC Sürücüler, Kulaklıklardaki Muhteşem Ses Kalitesi

Genç Gazete Apple, Iphone'ları Sessiz Bırakan Cep Telefonu (5)

Apple'ın bu sorunu ne kadar sürede çözeceği henüz belirsizken, kullanıcıların bu tür teknik sorunlara karşı daima bir yedek plana sahip olmaları gerektiği bir kez daha önem kazanıyor.

Genç Gazete Apple, Iphone'ları Sessiz Bırakan Cep Telefonu (4)
Siz Apple’ın bu soruna karşı sunduğu çözüm önerileri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Genç Gazete Apple, Iphone'ları Sessiz Bırakan Cep Telefonu (1)

Kaynak: Haber Merkezi