Yeni kabinenin bakan yardımcıları listesi yayımlandı. Yayımlayanan listede Bursa halkı tarafından tanıdık simalar da var. İnegöl Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’ de (İNGAZ) Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği yapan Nevzat Şatıroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı olurken,2013- 2016 yılları arasında Bursa Valiliği yapan Eski Vali Münir Karaloğlu İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı oldu.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri ilk turdaki 4 adayla gerçekleştikten sonra sonuç çıkmayınca seçim ikinci tura kaldı. İkinci turda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında gerçekleşen seçimde kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Erdoğan göreve geldikten sonra kabinesinde köklü bir değişime gitti ve önceki dönemden hiçbir bakan koltuğunda kalmadı. Yeni bakanların seçiminin ardından bakan yardımcıları da belli oldu.

kbbbb

Yayımlayanan listede Bursa halkı tarafından tanıdık simalar da var. İNGAZ’ın eski müdürü Nevzat Şatıroğlu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı olurken, Eski Bursa Valisi Münir Karaloğlu İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı oldu.

Yeni kabine bakanlarının yeni yardımcıları, aşağıdaki listede olduğu gibidir.

Adalet Bakanlığı:
1. Akın GÜRLEK
2. Hasan YILMAZ
3. Niyazi ACAR
4. Ramazan CAN

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı:
5. Leman YENİGÜN
6. Rıdvan DURAN
7. Sevim SAYIM MADAK
8. Zafer TARIKDAROĞLU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı:
9. Adnan ERTEM
10. Ahmet AYDIN
11. Faruk ÖZÇELİK
12. Lütfihak ALPKAN

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı:
13. Fatma VARANK
14. Hasan SUVER
15. Refik TUZCUOĞLU
16. Vedad GÜRGEN
17. Ahmet YILDIZ

Dışişleri Bakanlığı:
18. Burak AKÇAPAR
19. Mehmet Kemal BOZAY
20. Yasin Ekrem SERİM
21. Abdullah TANCAN

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı:
22. Ahmet Berat ÇONKAR
23. Nevzat ŞATIROĞLU
24. Zafer DEMİRCAN

Gençlik ve Spor Bakanlığı:
25. Enes EMİNOĞLU
26. Halis Yunus ERSÖZ
27. Hamza YERLİKAYA
28. Safa KOÇOĞLU

Hazine ve Maliye Bakanlığı:
29. Abdullah Erdem ÇANTİMUR
30. İsmail İlhan HATİPOĞLU
31. Osman ÇELİK
32. Zekeriya KAYA

İçişleri Bakanlığı:
33. Bülent TURAN
34. Mehmet AKTAŞ
35. Mehmet SAĞLAM
36. Münir KARALOĞLU

Kültür ve Turizm Bakanlığı:
37. Batuhan MUMCU
38. Gökhan YAZGI
39. Nadir ALPASLAN
40. Serdar ÇAM

Milli Eğitim Bakanlığı:
41. Celile Eren ÖKTEN
42. Kemal ŞAMLIOĞLU
43. Nazif YILMAZ
44. Ömer Faruk YELKENCİ
45. Alpaslan KAVAKLIOĞLU

Milli Savunma Bakanlığı:
46. Bilal DURDALI
47. Celal Sami TÜFEKCİ
48. Şuay ALPAY
49. Huzeyfe YILMAZ

Sağlık Bakanlığı:
50. Hüseyin Kürşat KIRBIYIK
51. Şuayıp BİRİNCİ
52. Tolga TOLUNAY
53. Ahmet YOZGATLIGİL

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı:
54. Çetin Ali DÖNMEZ
55. Oruç Baba İNAN
56. Zekeriya ÇOŞTU
57. Ahmet BAĞCI

Tarım ve Orman Bakanlığı:
58. Ahmet GÜMEN
59. Ebubekir GİZLİGİDER
60. Veysel TİRYAKİ
61. Mahmut GÜRCAN

Ticaret Bakanlığı:
62. Mustafa TUZCU
63. Özgür Volkan AĞAR
64. Sezai UÇARMAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı:
65. Durmuş ÜNÜVAR
66. Enver İŞKURT
67. Osman BOYRAZ
68. Ömer Fatih SAYAN

 nevzat şatıroğlu

Nevzat Şatıroğlu Kimdir ?

1967 yılında İstanbul’da doğan Nevzat Şatıroğlu aslen Sivaslı’dır.

1988 yılında İTÜ Makine Mühendisliği Bölümü’nde Lisans eğitimini, 2001 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi Yüksek Lisans (MBA) programını tamamlamıştır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı döneminde Türkiye’nin en büyük doğalgaz dağıtım şirketi olan İGDAŞ’ta Bölge Müdürlüğü, Teknik İşler ve Onarım Müdürlüğü ve Kalite Güvence Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. 1994-2002 yılları arasında görev yaptığı bu dönemde İGDAŞ’ta Hedeflerle Yönetim, Kalite Yönetim Sisteminin Kurulması, Maliyet Esaslı Çalışma ve İşletme Personelinin

Eğitimi faaliyetlerine öncülük etmiştir. Doğalgaz piyasasının serbestleşmesinden sonra Kalyon Şirketler Grubu bünyesinde yer alan İnegöl Doğalgaz Dağıtım AŞ’ de (İNGAZ) Genel Müdür Ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, yine aynı grup içindeki Kalen Enerji Elektrik Üretim AŞ’de Genel Müdürlük görevlerinde bulunmuş olup, bu süreçte HES Yatırımları, Elektrik Üretimi, Doğalgaz Dağıtımı ve Ticareti, Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Enerji Santrali İş Geliştirme, Yerli Kömüre Dayalı TS İş Geliştirme Projeleri üzerinde çalıştı. Son olarak Türkiye’de ilk kez yapılan FSRU (Yüzer Depolama ve Gazlaştırma Üniteleri ) Projesinde Direktör olarak görev yaptı. Nevzat ŞATIROĞLU 4 Kasım 2016 tarihli ve 29878 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 3’lü Kararname ile Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına atanmıştı.

Şatıroğlu, evli ve 2 çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.

munir karaloğlu

Münir Karaloğlu Kimdir?

1989’da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1990’da kaymakam adayı olarak mesleğe başladı. Adaylığı sırasında 8 ay İngiltere’de kamu yönetimi alanında çalışmalar yaptı.

1994 yılında Kırıkkale-Karakeçeli Kaymakamı olarak görev yaptı.

Bursa Hava Durumu | 28 Nisan 2024 (Güncel) Bursa Hava Durumu | 28 Nisan 2024 (Güncel)

Sırasıyla Harran Kaymakamı, Çekerek Kaymakamı, Reşadiye Kaymakamı, Kırklareli Vali Yardımcılığı, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri (Başbakan Danışmanı) görevinde bulundu.

2004–2009 yılları arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yaptı.

Aynı dönemde Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası’nın (YERELSEN) kurulmasına öncülük etti. Mayıs 2009’a kadar sendikanın genel başkanlık görevini sürdürdü.

2009 – 2013 yılları arasında Van Valiliği, 2013- 2016 yılları arasında Bursa Valiliği, 2016-2020 yılları arasında Antalya Valiliği yaptı. 

2020'de Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Diyarbakır Valiliği'ne atanan Karaloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımı olarak da görev aldı. 

Karaloğlu kişisel web sitesinde kendini şöyle anlatıyor: "Kırgızistan Cumhuriyeti’nin köklü üniversitelerinden Mahmud Kaşgari Barskani Doğu Üniversitesinden "Fahri Doktora" unvanı bulunan Karaloğlu, yüksek çalışma temposu, zekası ve esprili kişiliğiyle nevi şahsına münhasır bir devlet adamı olarak tanınmaktadır."

Editör: Umut Gökdaş