Yeni satın aldığınız aracın geçmişinde herhangi bir kaza olup olmadığını, kazanın detaylarını ve hasar bilgilerini artık kolayca öğrenebilirsiniz. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin (SBM) sağladığı çevrimiçi hizmetler sayesinde, aracınızın kaza geçmişi sadece birkaç tık uzağınızda.

Aracınızın Kaza Geçmişi Nasıl Sorgulanır?

Yeni aldığınız aracın daha önce bir kaza geçirip geçirmediğini, kaza tarihini, nedenini, ağır hasar bilgisini ve varsa eksper raporunu öğrenmek artık çok kolay. SBM'nin web sitesine giderek "Hizmetler" sekmesinden hasar sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz. Bu işlemle, aracınız hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Siteye gitmek için TIKLAYIN

Hasar Sorgulamanın Önemi

Aracın geçmişinde yaşanan kazalar ve alınan hasarlar, aracın değerini ve güvenliğini doğrudan etkileyebilir. Bu nedenle, bir araç satın almadan önce hasar geçmişini sorgulamak, alıcıya büyük bir avantaj sağlar. Bu sayede alıcı, aracın güncel durumu hakkında detaylı bilgiye sahip olur ve olası risklerden korunmuş olur.

2024'te Göz Kamaştıran Türkiye'nin En Yaşanabilir Şehirleri 2024'te Göz Kamaştıran Türkiye'nin En Yaşanabilir Şehirleri

SBM'den Alınan Bilgilerin Güvenilirliği

"Sorgu sonucu dönen bilgiler sigorta şirketleri tarafından 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu uyarınca Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'ne iletilen sigorta kayıtlarından ibarettir ve sadece bilgi amaçlı paylaşılmaktadır."

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sunulan bu hizmet, alınan bilgilerin yasal ve güvenilir olduğunu garanti eder. Bu, alıcıların güven içinde araç satın almalarını sağlar ve satış sürecini şeffaf bir hale getirir.

Artık, yeni bir araç satın almadan önce, potansiyel alıcılar SBM üzerinden kolayca hasar sorgulaması yaparak, aracın geçmişte karıştığı kazalar ve hasar durumları hakkında bilgi edinebilirler. Bu hizmet, araç alım satım işlemlerinde daha bilinçli kararlar verilmesine olanak tanıyor ve alıcıları muhtemel risklerden koruyor.

Siteye gitmek için TIKLAYIN

Kaynak: Haber Merkezi