Mart ayının gelmesiyle birlikte yurt genelinde ilkbahar havası kendini gösterse de, son günlerde birçok ilde etkili olan sağanak yağışlar, hava sıcaklıklarının aniden düşmesine sebep oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gelecek hafta için 7 ilde daha kuvvetli yağış ve kar yağışı beklendiğini duyurdu.

Sarı Kodlu Uyarı Ne Anlama Geliyor?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sarı kodlu uyarısı, havada "potansiyel tehlike" olduğunu işaret ediyor. Sarı kod, beklenen meteorolojik hadisenin olağan dışı olmamakla birlikte, etkilenebilecek faaliyetler konusunda vatandaşların dikkatli olmalarını öneriyor.

"Sarı kod, havada potansiyel tehlike durumuna işaret ediyor."

Kuvvetli Yağış Beklenen İller

Yapılan son açıklamalara göre Adıyaman, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Mardin ve Şanlıurfa'da kuvvetli yağış ve bazı kesimlerde kar yağışı bekleniyor. Vatandaşlar, ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmalı.

Ankara'da Kısa Süreli Kar Yağışı

Dün akşam saatlerinde Ankara'da da kısa süreli kar yağışı etkili oldu. Başkentteki yüksek kesimler beyaz örtüyle kaplandı, bu durum kışın henüz bitmediğini gösterdi.

Kavgayı ayırmak için ezan okudu: Kamera o ilginç anları kaydetti Kavgayı ayırmak için ezan okudu: Kamera o ilginç anları kaydetti

Kaynak: Haber Merkezi