Müslim Serbest'in köşe yazısı.

  TFF 2.Lig Beyaz Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor, 2022-2023 sezonunun 25.haftasında deplasmanda karşılaştığı Isparta 32 Spor ile 0-0 berabere kaldı.

   Sezonun ikinci yarısına 15 yeni transferle başlayan temsilcimiz İnegölspor, son 3 maçta 2'si deplasmanda olmak üzere toplam 5 puan almasını bildi ve tehlikeli bölgeden bir an önce çıkma adına umut verici sonuçlar almaya başladı.

   6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve hepimizi derinden üzen deprem nedeniyle lige verilen arada hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdüren temsilcimiz için bu verilen aranın lehine olduğu âşikar.

Başta Teknik Direktör Bahattin Güneş'in eski sağlığına kavuştuğu;  Niyazi Batuhan Salman, Ersel Aslıyüksek, Volkan Altınsoy ve Furkan Özyapı'nın sakatlıklardan kurtuldukları bu aranın ardından  Isparta 32 Spor deplasmanına giden temsilcimiz İnegölspor maçın ilk yarısında rakiple başabaş bir  mücadele  sergiledi.

Her iki taraf da maçın ilk yarısında buldukları pozisyonlardan bir sonuç alamayınca ilk yarı 0-0 golsüz tamamlandı.

    Maçın ikinci yarısında her ne hikmetse temsilcimiz kendi yarı sahasına çekildi ve deyim yerindeyse adeta kendi yarı sahasına hapsoldu diyebiliriz. Tabii hal böyle olunca da rakibe çok pozisyon vermiş olduk. Neyse ki rakip bu pozisyonları değerlendiremedi.

Maçın ikinci yarısında da gol sesi çıkmayınca maç da başladığı gibi 0-0 sonuçlanmış oldu. Bu arada İnegöl'den kalkıp yaklaşık 400 km uzaklıktaki bir yere gelen ve yağmur altında İnegölsporumuzu 90 dakika boyunca  destekleyen taraftarımızı da tebrik etmemiz gerekiyor.

  "Yenemiyorsan yenilme!" sözüne istinaden deplasmanda alınan 1 puanın değeri de iyi anlaşılmalıdır. Temsilcimiz, Isparta deplasmanında aldığı bu beraberlikle puanını 20'ye çıkarttı ve bir basamak yükselerek Tarsus İdman Yurdu ile yer değiştirdi.

Fakat tehlikeli bölgeden çıkmış değiliz. Hemen üzerimizdeki takımlardan Bursaspor ve Batman Petrol Spor'un 25'er puanı var. Ne olursa olsun artık biz kendi maçlarımıza  bakacağız.

Özellikle kendi evimizdeki maçlardan 3 puan, deplasman maçlarından da puan veya puanlar alırsak rakiplerimiz illa ki puan kayıpları yaşayacaklardır. Nitekim Batman Petrol Spor 15 Mart'ta oynanacak erteleme maçlarında haftayı "bay" geçirecek. Dolayısıyla puan farkı o hafta 2'ye inebilir.

   Önümüzdeki hafta 9 gün içerisinde 2'si içeride 1'i de dışarıda olmak üzere toplamda 3 maç oynayacağız. Bu maçlardan alınacak en az 7 puan bizi çok rahatlatacaktır.

    Önümüzdeki Cumartesi günü kendi evimizde Kuzey Marmara A Ş. Arnavutköy Belediye Gençlik ve Spor  ile oynayacağımız maçta buluşmak ve İnegölsporumuzun başarılarını yazmak dileklerimle...

MÜSLİM SERBEST