YERİNE YARDIMCISI FUAT OKTAY KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İnegöl'e gerçekleştireceği program ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Erdoğan'ın program değişikliği nedeniyle program iptal edilirken; yerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay katıldı.

Program nedeniyle kent genelinde güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkartıldı. Yüzlerce polisin görev aldığı İnegöl'de adeta kuş uçurtulmadı. Ana caddelere araç parkı yasaklanırken; program için Modef fuar alanına gelen vatandaşlar arama noktalarından geçirilerek içeri alındı.

FUAT OKTAY MODEF EXPO FUARINI GEZDİ

Helikopterle şehre gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, protokol üyeleri tarafından karşılandı. Daha sonra Oktay beraberindeki kalabalık heyetle fuarı gezdi. Oktay'a Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Bursa ve İnegöl protokolü eşlik etti.

MUHTEŞEM BİR FUAR

Bursa’da Bugün Kimler Vefat Etti | 17 Mayıs 2024 Bursa’da Bugün Kimler Vefat Etti | 17 Mayıs 2024

Ziyaretinin ardından basın mensuplarına konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, fuara övgüler yağdırarak, "Muhteşem bir fuarı ziyaret ediyoruz. İnegöl bizim yüz akımız. 110 ülkeden 184'e aşkın firmamız burada. Yine 64 uluslararası alanda organizasyon firmaları bugün buradalar. Bu ilçemizin ihracatı 1 milyar doları geçmiş durumda. İşsizlik oranımız negatif durumda. Cumhurbaşkanımızın başka beklentileri var, yani 1 milyar dolar yetmez toplam ihracat olarak. Bunun içerisinde mobilyanın payı yaklaşık 450 milyon dolar. Ama şimdi ilk hedefimiz bunu nasıl 1 milyon dolara çıkarırız olacak. Cumhurbaşkanımızın talimatı bu yönde. Dolayısıyla ihracatı da 2 milyon dolara nasıl çıkarırız? İnegöl'de bizim bütün gayretimiz bununla alakalı."

İNEGÖL'E DESTEK ARTACAK

"Bugün geldik tüm arkadaşlarımızla birlikte firmalarımızı ziyaret ettik, görüştük. Birazdan dediğim gibi sektör temsilcileriyle daha detaylı görüşeceğiz. Biraz önceki hedefler doğrultusunda nasıl bir yol haritası belirleyebiliriz, o çalışmayı hep birlikte gözden geçireceğiz. Ve biz merkezi hükümet olarak sonuna kadar İnegöl'ün de Bursa'nın da arkasındayız. İhracat yapan, üreten, istihdam oluşturan her bir firmamızın, her bir ilimizin ve ilçemizin sonuna kadar arkasındayız" diye konuştu.

Oktay, İhracat yapan, üreten her ilin, ilçenin ve firmanın destekçileri olacaklarını vurguladı. "Türkiye büyük bir ülke, liderliğe oynayan bir ülke" diyen Oktay, "Artık senaryo yazılan değil, senaryoları yazan bir ülke. Mobilya sektöründe de biz bu senaryoyu yazmak istiyoruz" dedi.