Teknolojinin hızla ilerlemesi ve yapay zekanın giderek daha aktif hayatımızın içerisine girmesi, bazen şaşırtıcı sonuçlara yol açabiliyor. Yapay zekanın, Türkiye haritasını yeniden isimlendirdiği haberler, sosyal medya üzerinden büyük ilgi gördü.

yapay-zeka-81-ili-yeniden-isimlendirdi-fq3k-650851365aab9

Şehirlerin Yeni İsimleri

Bursa: Yeşil Şehir

Tarihi ve doğal güzellikleriyle bilinen Bursa, yeşil doğasıyla da dikkat çekerken, yapay zeka bu özelliğini "Yeşil Şehir" olarak yansıttı.

Ankara: Atatürk

Yapay zeka, başkent Ankara'yı Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile özdeşleştirerek şehrin yeni ismini "Atatürk" olarak belirledi.

İstanbul: İstarmoni

Türkiye'nin en kalabalık şehri İstanbul için belirlenen yeni isim, "İstarmoni" oldu. Bu isim, tarih ve kültürle harmanlanmış özgün bir adlandırma olmuş gibi görünüyor.

İnegöl Oylat Cam Teras Orman Parkı Yıllık 52 Bin TL'ye Kiraya Verilecek İnegöl Oylat Cam Teras Orman Parkı Yıllık 52 Bin TL'ye Kiraya Verilecek

Diğer İlginç İsimlendirmeler

Yapay zeka, Türkiye'nin diğer şehirleri için de ilginç isimlendirmelerde bulundu. Aydın için "Afrodisyas", Antalya için "Turkuaz", Eskişehir için ise "Modern" isimleri kullanıldı.

Editör: Abdullah Argun