Üniversite öğrencilerine yönelik vergisiz telefon ve bilgisayar satışı 1 Kasım tarihinden itibaren başlıyor. Bu desteğin yanı sıra öğrencilere her ay da extra 10 GB ücretsiz internet tanımlanacak. Bu imkandan sadece 26 yaş altı olan öğrenciler için geçerli olacak.

Vergisiz telefon ve bilgisayar satışı 1 Kasım'da başlıyor

Üniversite eğitimi gören gençler için beklenen haber sonunda nihayet geldi. 26 yaşını doldurmamış olan öğrencilere özel olarak devlet tarafından sunulan bu destekle birlikte, vergisiz telefon ve bilgisayar alımı imkanı veriliyor. Resmi Gazete 'de yayınlanan düzenleme sonrasında geri sayım başladı ve 1 Kasım tarihinden itibaren başlıyor.

Tavuk ihracatına yasak geliyor! Bakanlık harekete geçti... Tavuk ihracatına yasak geliyor! Bakanlık harekete geçti...

Vergisiz telefon ve bilgisayar satışı 1 Kasım'da başlıyor

Destek detayları ve şartlar ise neler?

Vergisiz telefon ve bilgisayar satışı 1 Kasım'da başlıyor

Alınabilecek cihazlara dair devlet desteği tek seferlik olup, 5 bin 500 liraya kadar olacak. Bu destekten yararlanabilecek olan cihazlar sadece 9 bin 500 lira değerine kadar olabilecek. 

Vergisiz telefon ve bilgisayar satışı 1 Kasım'da başlıyor

Alınan cihaz, en az 2 yıl süre ile öğrencinin elinde kalacak ve bu süre zarfında satılamayacak. Telefon için alınan hattın sadece bu cihazda kullanılması ve hatta her ay 10 GB ücretsiz internet tanımlanması dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor.

26 yaş şartı

Bu fırsattan yararlanabilmek için örgün eğitim gören ve 26 yaşından küçük olan üniversiteli öğrenci olması gerekiyor. 

Nasıl alınacak?

Vergisiz telefon ve bilgisayar alımı için öğrencilerin yetkili bayilere başvurmaları gerekiyor. Alışveriş esnasında öğrenci belgesinin sunulması bekleniyor. 

Ayrıca e-ticaret platformların üzerinden ve "vergisiz satılabilecek cihazlar" adlı bir sekme oluşturarak, bu cihazların online olarak alışveriş imkanını sağlayacak.