Tarih 11 Ocak 2006. O atrihte Bursa vergi dairesinden İnegöl Mobilya sanayine gelerek denetim yapan Maliye Memurlarına iş adamı Şefik Balantekin tepki gösterir.

 İşte arşivden haberimiz:  

Vergi memurlarına vatandaş tepkisi

Minova Mobilya'nın sahibi Şefik Balantekin, zor günler geçiren mobilya sektörüne yönelik vergi denetimlerine sert tepki gösterdi. Peki, bu gerilimin altında yatan sebepler neler ve esnafın bu kadar zorlandığı bir dönemde hükümetin politikaları ne yönde şekilleniyor?

Esnafın İsyanı: Vergi Baskısı Altında Ezilen İnegöl Mobilya Sanayisi

Denetimlerin Ardında Ne Var?

Balantekin, Maliye Bakanlığı'nın vergi denetimlerini, Irak'taki ABD askerlerinin Bağdat'ta tanklarla dolaşmasına benzetti. Sektörde yaşanan zorluklara rağmen devam eden denetimler, yerel esnafın tepkisini çekiyor.

Emeklilere Müjde! Temmuz Zammıyla En Düşük Maaş Ne Kadar Olacak? Emeklilere Müjde! Temmuz Zammıyla En Düşük Maaş Ne Kadar Olacak?

Genç Gazete Vergi Memurlarına Tepki İnegöl Mobilya Sanayisinde Gergin Anlar (1)

"Esnafın Sesi" Balantekin Konuştu

Balantekin, vergi dairesinin esnafa yönelik baskılarına ve tehditlerine işaret ederek, mevcut ekonomik koşullar altında esnafın yaşadığı zorlukları dile getirdi. "Esnaf evine ekmek götüremez durumda" diyerek, hükümetin politikalarını eleştirdi.

“Esnafa verginizi arttırın yoksa defterlerinizi denetleriz şeklinde baskı yapılıyor. Esnaf bugüne kadar hiç bu kadar kötü bir duruma gelmemişti. Esnaf evine ekmek götüremez durumda. Maliye kalkmış esnafı sözde denetleyerek ceza keserek hükümetin bütçesine katkı sağlamaya çalışıyor.” Şefik Balantekin

“Fuhuş, hırsızlık, dolandırıcılık, kapkaççılık her geçen gün artıyor. Hükümet, bunlara çözüm bulmak yerine, zor durumdaki esnafı daha da zorluyor.”

     Balantekin, “ Fuhuş arttı, Hırsızlık dolandırıcılık kapkaççılık her geçen gün artarak devam ediyor. Sıkıntılar hat safhada. Hükümet bunlara çare arayacağına iskeletini yapmış at arabasına koyup boyahaneye götüren esnafı yolda durdurarak irsaliye soruyor ” diyerek tepki gösterdi.  -Şefik Balantekin

Gelecek Ne Getirecek?

İnegöl Mobilya Sanayisi'nde yaşanan bu olaylar, hükümetin ekonomi politikaları ve yerel esnafın durumu arasındaki gerilimi gözler önüne seriyor. Esnaf ve hükümet arasındaki bu diyaloğun nasıl sonuçlanacağı merak konusu. ARŞİVDEN HABER: 11 OCAK 2006

Merhum Şefik Balantekin'e Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun!

Genç Gazete Vergi Memurlarına Tepki İnegöl Mobilya Sanayisinde Gergin Anlar (2)

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK