Yolcu otobüsü ile bir tır çarpıştı

Van-Bitlis kara yolu, sabah saatlerinde korkunç bir kazaya sahne oldu. Kuskunkuran Tüneli yakınlarında gerçekleşen kazada, Van Gölü firmasına ait bir yolcu otobüsü ile bir tır çarpıştı.

Kazanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans, AFAD ve jandarma ekibi sevk edildi. Kazada otobüs şoförü ve bir yolcu hayatını kaybederken, 4'ü ağır olmak üzere 30 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırıldı ve tedavi altına alındı.

Genc Gazete Kaza Tir Otobus (X1) (1)-1

Yaralıların Durumu Nedir?

Kazada yaralanan 30 kişinin, 4'ünün durumunun ağır olduğu bildirildi. Yaralılar, kaza sonrası hızla ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Sağlık ekipleri yaralıların tedavisine devam ediyor.

Genc Gazete Kaza Tir Otobus (X1) (2)

Kaza Nasıl Gerçekleşti?

Kaza, Van-Bitlis kara yolu üzerindeki Kuskunkuran Tüneli civarında meydana geldi. Van Gölü firmasına ait yolcu otobüsü ile tırın çarpışmasının sebebi henüz bilinmiyor. Kazanın nedeni ve detayları, başlatılan soruşturma ile netlik kazanacak.

“Sabah saatlerinde meydana gelen kaza, trafiği de olumsuz etkiledi. Kazanın ardından kara yolunda uzun süreli trafik aksaklıkları yaşandı.”

Genc Gazete Kaza Tir Otobus (X1) (3)

Olay Yerine Müdahale

Kaza ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, AFAD ve jandarma ekibi sevk edildi. Ekipler, kaza yerinde hızlı bir şekilde yaralılara müdahale etti ve trafiği kontrol altına aldı. Kazayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı bildirildi.

“Yetkililer, kazanın nedeninin belirlenmesi için detaylı bir inceleme başlattı. Sürücülerinin isimleri ve plakaları henüz öğrenilemedi.”

Bu korkunç kaza, Van-Bitlis kara yolunun güvenliği konusunda endişeleri artırdı. Kuskunkuran Tüneli civarında daha önce de benzer kazaların yaşanması, bu bölgedeki trafik güvenliği önlemlerinin gözden geçirilmesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Genc Gazete Kaza Tir Otobus (X1) (5)

Kaynak: İHA