Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılında öğrencilere 8 ay boyunca toplam 1.250 lira burs vereceğini duyurdu.

Üniversite öğrencileri dikkat bu haber sizi ilgilendiriyor

Başvurular 20-31 Ekim 2023  tarihleri arasında www.vgm.gov.tr sitesi üzerinden gerçekleşecek.

Üniversite öğrencileri dikkat bu haber sizi ilgilendiriyor

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından burs duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

Üniversite öğrencileri dikkat bu haber sizi ilgilendiriyor

“Başvuru  tarihleri arasında kendi resmi internet sitesi üzerinden yapılacak olup. Vakıflar genel müdürlüğü tarafından 2012 yılından beri yükseköğretim öğrencilerine burs vermektedir. 

2023 -2024 yılında bursu almaya hak kazanan öğrenciler bursu almaya devam ettikleri her eğitim yılında 8 ay ( Ekim, Kasım, Aralık, Ocak , Şubat , Mart, Nisan ve Mayıs) aylarında burs almaya devam edecekler. 

2023 – 2024 eğitim yılında aylık burs ücreti ise toplam 1.250 tl olarak belirlenmiş olup. Başvuru süre sonunda ise yapılan başvurular, doğruluk kontrolleri yapılıp, Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği ve bu yönetmeliğin eki olan Yükseköğrenim Bursu Öğrenci Başvuru Değerlendirme Cetveli (Ek-2)’ye göre değerlendirme yapılacak.”

Burstan kimler yararlanamayacak:

İnegöl Nene Hatun MTA Lisesinden yıl sonu sergisi İnegöl Nene Hatun MTA Lisesinden yıl sonu sergisi

1. Devamlı bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alara ya da gelire sahip olan öğrenciler,

2. Polis Akademisi öğrencileri,

3. Okumakta oldukları eğitim kurumunda ek zaman öğrenim gören öğrenciler,

4. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri,

5. Kamu kurumlarından karşılıksız olarak eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler,

6.Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrenciler,

7. Bir evvelki eğitim yılında Genel Müdürlük bursundan yararlanmaktayken başarısız olunca bursu kesilen öğrencilere yükseköğrenim bursu kesinlikle verilmemektedir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından burs kılavuzda belirtildiğine göre, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs alan öğrencilere Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından burs verilmediğinden, kurumun burs başvuru sonuçları, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nün burs başvuru sonuçlarını açıklamasından sonra duyurulacak.