Leylekler Gökyüzünü Süsledi

Her yıl dünyanın dört bir yanından turistleri ağırlayan Gököz Göleti, bu defa binlerce kilometre uzaktan gelen leyleklerin uğrak yeri oldu. Gökyüzünde ve çevredeki alanlarda görsel bir şölen sunan leylekler, doğaseverlerin büyük ilgisini çekti.

Ülkenin batısını saran çöl tozu havadan görüntülendi Ülkenin batısını saran çöl tozu havadan görüntülendi

Genç Gazete Uludağ Semalarında Leyleklerin Büyüleyici Dansı (1)

Gököz Göleti'nin Doğal Misafirleri geldi

Gököz Göleti ve çevresi, yılın her günü farklı noktalardan gelen ziyaretçileri ağırlamakla kalmıyor, aynı zamanda doğal güzelliği ile de büyülüyor. Göletin yanı başında bulunan Gököz Naturalpark'ta konaklayan ziyaretçiler, çeşitli aktivitelere katılma fırsatı buluyor.

Genç Gazete Uludağ Semalarında Leyleklerin Büyüleyici Dansı (6)

Bahar müjdecisi Leylekler geldi

Yaz aylarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesine rağmen buraya gelen turistler 1120 rakımda serinlerken, kışın kar altında da keyifli vakit geçiriyor.

Genç Gazete Uludağ Semalarında Leyleklerin Büyüleyici Dansı (5)

"“Ülkemizin ve Bursa’mızın en güzel doğal güzelliklerinden olan Gököz Göleti, dünden beri binlerce leylek ağırlıyor. Burada birkaç gün mola veren leylekler bizim buradaki güzelliğimize renk kattı. Her yıl yaşanan bu olay bu yılda tekrar edildi ve bu güzelliğe tanıklık ettik”,"  İşletme sahibi Arif Doğru.
Genç Gazete Uludağ Semalarında Leyleklerin Büyüleyici Dansı (4)

Leyleklerin Gököz Göleti'ne olan ziyareti, her yıl tekrar eden ve bölgenin doğal güzelliklerine renk katan bir olay olarak öne çıkıyor. Bölge sakinleri ve ziyaretçiler, bu eşsiz anları kaydetmek için cep telefonlarına sarılıyor.

Genç Gazete Uludağ Semalarında Leyleklerin Büyüleyici Dansı (3)

Kaynak: İHA