Ceylanpınar ilçesinde, dere kenarında oynayan dört çocuk ve bir kadın, şiddetli akıntıya kapıldı. Vatandaşların müdahalesiyle dört kişi kurtarılırken, 11 yaşındaki bir çocuk kayboldu.

Boz ayının orman gezintisi fotokapana yansıdı Boz ayının orman gezintisi fotokapana yansıdı

İnek otlatıyorlardı

İddiaya göre, bölgede inek otlatırken Cırcıp Deresi'nin kenarında oynayan çocuklar, ansızın suya düşerek akıntıya kapıldı. Kendi imkanlarıyla bir çocuk kurtulurken, diğer üçü için vatandaşlar seferber oldu.

Genç Gazete Çocuklar Derede Oynarken Akıntıya Kapıldı, Kamera Kaydetti  (1)

Anne evladını kurtaramadı

Çocuklara ulaşmaya çalışırken akıntıya kapılan annenin çabası, tüm çabalarına rağmen sonuçsuz kaldı.

İddiaya göre, bölgede inek otlatan Emine K., Şemse D., Yasemin Ç. ve 11 yaşındaki Davut K., şiddetli bir şekilde akan Cırcıp Deresi'nin kenarında oynarken suya düşüp akıntıya kapıldı. Bir süre sürüklenen çocuklardan biri kendi imkanlarıyla kurtulurken diğer 3 çocuk ise sığ bir yerde durmayı başardı. Vatandaşlar mahsur kalan çocukları kurtarmak için bölgeye gitti. Traktöre bağladıkları ipi beline bağlayan 2 şahıs, çocuklara ulaşmaya çalıştı.

  11 yaşındaki Davut K.'nin annesi Şadiye K. de suyu geçip yanlarına gitmek istedi. Çocuklara yaklaştığında akıntıya dayanamayan kadın düşüp çocuklara tutundu. Çocuklar da kendilerini fazla tutamayarak düştü. Akıntıya kapılanları kurtarmak için suya atlayanlar da suyun şiddetine dayanamayarak tekrar sudan çıktı.

Çocuklardan biri, annesi ve iki kız kardeş kurtarılırken, 11 yaşındaki Davut K. akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Bölge halkının çocuğu bulmak için dere çevresinde aramaları sürüyor.

Yaşanan trajik anlar, bir cep telefonu kamerası tarafından kayıt altına alındı.

Kaynak: İHA