Mersin'de İlemin Mahallesi'ndeki evlerinde çıkan yangında, anne Nurgül ile oğlu Emrullah Kaya'nın (11) yanarak hayatını kaybettiği, Neşet Kaya'nın ise araç içinde yanmış halde bulunduğu olay, aslında bir cinayet zincirinin parçasıydı.

Baba Neşet Kaya'nın bıçaklanarak öldürüldükten sonra yakıldığı, anne ve oğlunun ise bayıltıldıktan sonra öldürüldüğü belirlendi.

Genç Gazete Gasp Ettiği Bilezikle Borç Ödemiş (3)

Borcunu ödemek için katliam yapmış

Şüphelinin, yaklaşık 800 bin TL değerindeki gasp edilen ziynet eşyalarından biri olan 22 ayar 67 gram ağırlığında, yaklaşık 160 bin TL değerinde bir bilezikle borç ödemesi yaptığı ortaya çıktı. Bu bilgi, cinayet haberlerini gören bir şahsın jandarmaya başvurmasıyla aydınlığa kavuştu.

Genç Gazete Gasp Ettiği Bilezikle Borç Ödemiş (4)

Kamera kaydetti

Şüphelinin cinayetle ilişkilendirilmesinde, öldürülen Nurgül Kaya'nın alyansını sattığı anın güvenlik kamerası görüntüleri ve jandarmaya teslim edilen altın bilezik önemli kanıtlar olarak ortaya çıktı.

Cinayeti işleyen şüphelinin olay günü kendisine bileziği getirip borcuna karşılık verdiğini söyleyen şahıs, cinayetle ilgili önemli bir ipucunu jandarmaya teslim etti.
Haberlerden katili gören  kişi dün akşam jandarma karakoluna başvuruda bulundu. Jandarmaya başvuran şahıs, cinayeti işleyen şüphelinin olay günü kendisine 22 ayar 67 gram ağırlığında yaklaşık 160 bin TL değerinde bir bilezik getirerek borcuna karşılık verdiğini söyledi.
Genç Gazete Gasp Ettiği Bilezikle Borç Ödemiş (5)
Olayın geçmişi:   Olay, önceki gün sabaha karşı ilçeye yaklaşık 25 kilometre uzaktaki İlemin Mahallesi İlemin Sokak'taki bir evde yaşanmıştı. Bir evde çıkan yangının fark edilmesiyle bölgeye itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edilmişti. Eve ulaşan ekiplerin müdahale ettiği yangında anne Nurgül ile oğlu Emrullah Kaya'nın (11) kısmen yanarak öldüğü belirlenmişti. Eve 4 kilometre mesafedeki yolda da baba Neşet Kaya'nın araç içerisinde tamamen yanmış halde cesedi bulundu.
Tüm güvenlik kameralarını inceleyen sahada detaylı çalışma yapan ekipler çok geçmeden şüphelinin aynı mahalleden 35 yaşındaki H.E. olduğunu belirledi. Şüphelinin ilçeye bağlı Kargıpınarı Mahallesi'nde bir kuyumcuya, öldürülen Nurgül Kaya'nın alyansını sattığı da ortaya çıktı. Bunun üzerine jandarma timleri, şüphelinin kaldığı başka bir mahalledeki kayınvalidesinin adresini belirledi. Adrese operasyon düzenleyen ekipler şüpheliyi yakaladı.
Genç Gazete Gasp Ettiği Bilezikle Borç Ödemiş (2)

Nöbetçi mahkemeye çıkartılan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İnegöl'de çetenin faaliyetlerini başlatanın “Hanımağa” lakaplı iş kadını olduğu ortaya çıktı İnegöl'de çetenin faaliyetlerini başlatanın “Hanımağa” lakaplı iş kadını olduğu ortaya çıktı

Kaynak: İHA