Türkiye'nin en ekonomik içme suyu, Bilecik'in Yenipazar ilçesinde yaşayanların musluklarından akıyor. İlçe belediyesi, son toplantıda içme ve kullanma suyunun fiyatında yine bir değişikliğe gitmediğini duyurdu. Peki, bu istikrarın sırrı nedir?

SSB ve ASELSAN'dan büyük anlaşma! SSB ve ASELSAN'dan büyük anlaşma!

Yenipazar'da Su Fiyatlarına Zam Yok: İlçe Sakinleri Rahat Bir Nefes Aldı

Belediye Başkanı'ndan Önemli Açıklamalar

Belediye Başkanı İlhan Özden, yaptığı açıklamada, "Halkımızın en temel yaşam kaynaklarından biri olan içme ve kullanma suyuna Belediye Meclisimizin 05.12.2023 tarihli ve 44 sayılı Meclis kararı ile 10 yıldır zam yapılmadı" dedi. Özden, halkın ekonomik durumuna destek olmak amacıyla bu kararın alındığını belirtti.

Bilecik Belediye

2014'ten Beri Süren İstikrar

2014 yılında göreve gelen Özden, içme ve kullanma suyuna yapılan son zammın ardından, suyun tonunun 0,85 kuruş olduğunu, ardından yüzde 7 KDV indirimi ile bu fiyatın 0,79 kuruşa düştüğünü söyledi. Bu kararın, 06.12.2022 tarihinde Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle alındığını ekledi.

Türkiye'nin En Ucuz Suyu

En son 2013 yılında zamdan sonra tonu 0,85 kuruş olan bedelin üstüne, halkımızın ekonomisine destek amaçlı yüzde 7 KDV indirimi yapılarak suyun tonu 0,79 kuruş olması Belediye Meclisimizin 06.12.2022 tarihli ve 41 sayılı Meclis kararı oy birliği ile kabul edilmişti.
"Temiz, kaliteli ve sağlıklı olan suyumuzun Türkiye’de en ucuz su olarak vatandaşlarımıza ulaştırmanın haklı gururunu yaşıyoruz ve bundan sonra da yeni projelerle İlçemizin su altyapısını güçlendirmeye devam edeceğiz." - İlhan Özden, Belediye Başkanı

Belediye Başkanı, ilçenin altyapısını güçlendirmek için başlatılan yeni projeler hakkında da bilgi verdi. Bu projeler arasında, 22 km şehir içi şebeke hattı, 2 km terfi hattı, 6 km cazibeli kaynaklar isale hattı ve 400 tonluk yeni içme suyu deposu ve pompa binası yenilemesi yer alıyor. Özden, "Her zaman olduğu gibi, her şey Yenipazar ve halkımız için" diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR