Bilindiği üzere Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye arasıdna ciddi bir savaş uçağı krizi yaşanmakta. F-35 5. nesil savaş uçağı satın almak isteyen Türkiye’nin talebi ABD tarafından Rusya’dan satın alınan S-400’ler sebebiyle kabul edilmemişti. Konuyla ilgili bir diğer husus ise F-16 Block 70 modernizasyon kitleriydi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yeni bir açıklama durumun güncel halini bildirdi. İşte detaylar…public

F-16 Block 70 modernizasyonu hakkında son durum belli oldu: MSB’den açıklama geldi!

F-16 Block 70 projesi kapsamında Türk Hava Kuvvetleri envanterinde olan F-16 Block 30 ve F-16 Block 50 tipi savaş uçakları F-16 Block 70 seviyesine çıkartılacaktı. Bir nevi baştan filo yenileme hareketi olan Block 70 projesinde Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasında yaşanan sorunlar sebebiyle ilerleme kaydedilemedi.

Özellikle yaşanan F-35 krizi, Block 70 modernizasyon paketi projesinin de duraklamasına sebep oldu. Konuyla ilgili olarak TUSAŞ tarafından “ÖZGÜR” projesi kapsamında yerli ve milli modernizasyon paketi projesi başladı. F-16 Block ÖZGÜR olarak isimlendirilen yeni modernizasyon paketi ile birlikte F-16 Block 70 muadili uçaklar Türk Hava Kuvvetleri filosuna dahil edilecekti.

Apple M4 işlemciler için geri sayım başladı! Apple M4 işlemciler için geri sayım başladı!

Aletli yaklaşma/iniş ve Keşif Podu (DB-110) özellikleri ile Block 70 kitinden daha üstün olan ÖZGÜR için 2. proje safhası da imzalandı. Bunun yanında filoya Block 70’i de satın almak isteyen Milli Savunma Bakanlığı konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Bu açıklamaya ise şöyle: “Bir an önce bu sürecin olumlu ve süratli bir şekilde sonuçlanmasını istiyoruz. Bu konunun herhangi bir şarta bağlanmaması gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz”.