Elon Musk, Tesla ve SpaceX'in yanında, yeni yapay zeka şirketi olan xAI'ın da kurucusu ve yarın bu şirketin ilk teknolojisini seçilmiş bir grup için piyasaya çıkaracağını duyurdu.

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk, harekete geçti

Elon Musk, Temmuz ayında kurmuş olduğu yapay zeka şirketi xAI'ın ilk teknolojisini yarın piyasaya çıkaracağını duyurdu.

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk, harekete geçti

BİK Analitik’in kalitesi TSE tarafından tescillendi BİK Analitik’in kalitesi TSE tarafından tescillendi

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, yeni yapay zeka şirketi xAI'ın ilk teknolojisini cumartesi günü seçilmiş bir grup için piyasaya çıkaracağını söyledi ve bütün herkes merak içinde bekliyor.

Musk, bu teknolojiyi yarın paylaşacağını sosyal medya platformundan yapmış olduğu paylaşımda duyurdu, xAI'ın "ilk yapay zekasını" seçilmiş bir gruba sunacağını bildirdi.

Şirketin söz konusu olan teknolojisine dair Musk, "Bazı önemli açılardan şu anda mevcut olanların en iyisi." değerlendirmesinde bulundu. Musk'ın yeni yapay zeka şirketi xAI temmuz ayından itibaren kurulmuştu.

Şirketin internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, xAI'nın amacının "evrenin gerçek doğasını anlamak" olduğu söylenmişti.

xAI ekibinin Tesla ve SpaceX'in CEO'su Musk tarafından yönetildiği bilinmekte, ve Musk' ın şirketinde beraber çalıştığı ekip üyelerinin daha önce DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Tesla ve Toronto Üniversitesinde çalıştığı söylenmişti.

Açıklamada, ekibin yapay zeka alanında en yaygın olarak kullanılan yöntemlerden bazılarına katkıda bulunduğu, yenilikçi tekniklerle analizleri kullanıma sunduğu ve alandaki en büyük buluşlardan bazılarının geliştirilmesine öncülük ettiği söylenmişti.