Türkiye genelinde yaşanan soğuk hava dalgası ve yoğun kar yağışı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre etkisini sürdürüyor. İşte detaylı hava durumu ve uyarılar:

Türkiye Genelinde Yoğun Kar Yağışı ve Soğuk Hava Dalgası Etkisi Sürüyor

Hava Durumu: Ülkenin büyük bir kısmında çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Afyonkarahisar, Kütahya, ve Isparta çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı alanları yağışlı havanın etkisi altına girecek.

Kıyı bölgelerinde yağmur ve sağanak, iç bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülüyor. Yağışların Bolu, Kastamonu, Karabük çevreleri, Zonguldak, Bartın, Düzce illerinin yüksek kesimleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yüksekleri, Güneydoğu Anadolu bölge geneli, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Hatay, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri, Adana'nın kıyıları, Van'ın güney kesimleri, Erzincan'ın, Tunceli'nin ve Malatya'nın doğu ilçelerinde şiddetli olabileceği tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı Görüşmeye Çağırdı Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı Görüşmeye Çağırdı

Sabah ve gece saatlerinde pus ve bazı yerlerde sis görülecek. İç ve doğu bölgelerde ise buzlanma ve don olayları bekleniyor.

Sıcaklık Durumu: Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün haftalık hava tahminine göre, Pazar gününden itibaren sıcaklık dereceleri mevsim normallerinin altında seyredecek.

Uyarılar:

  • Hava Sıcaklığı: Güney ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde ciddi bir değişiklik beklenmediği değerlendiriliyor.

  • Rüzgar: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği değerlendiriliyor.

  • Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yağışların kuvvetli olması beklendiğinden, Bolu, Kastamonu, Karabük çevreleri, Zonguldak, Bartın, Düzce illerinin yüksek kesimleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yüksekleri, Güneydoğu Anadolu bölge geneli, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Hatay, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri, Adana'nın kıyıları, Van'ın güney kesimleri, Erzincan'ın, Tunceli'nin ve Malatya'nın doğu ilçelerinde yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayları vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarı yapıldı.

Bölgesel Uyarılar: MGM tarafından Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Kars, Kastamonu, Malatya, Mardin, Muş, Sakarya, Siirt, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Zonguldak, Bayburt, Batman, Bartın, Ardahan, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce illeri için sarı kodlu uyarı, Bolu, Hakkari ve Şırnak için ise turuncu kodlu kar uyarısı yapıldı.

Vatandaşlardan, güncel hava durumu raporlarına ve yetkililerin uyarılarına dikkat etmeleri ve gerekli tedbirleri almaları isteniyor.

Editör: İHSAN KURAN