Enflasyona savaş açtı: 200 gram ekmeğin fiyatını 8 TL'den 5 TL'ye indirdi Enflasyona savaş açtı: 200 gram ekmeğin fiyatını 8 TL'den 5 TL'ye indirdi

Atina, 7 Aralık 2023 - Türkiye'nin ihracat destek kuruluşu Türk Eximbank ile Yunanistan'ın ihracat destek kuruluşu Export Credit Greece arasında gerçekleşen önemli bir anlaşma, Türkiye-Yunanistan ekonomik ilişkilerine yeni bir ivme kazandırmayı amaçlıyor. İki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirmek ve yeni ticaret projelerine kapı açmak amacıyla imzalanan bu mutabakat zaptı, Atina'da düzenlenen Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 5. Toplantısı kapsamında hayata geçirildi.

Türk ve Yunan Eximbank'ları mutabakat zaptı imzaladı

İmzalanan belge, Türk Eximbank ve Export Credit Greece arasında karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımının yanı sıra, üçüncü ülkelerde gerçekleştirilecek projelere ortak finansman, sigorta, garanti ve reasürans desteği sağlanmasını öngörüyor. Türk Eximbank'ın açıklamasına göre, bu mutabakat zaptı, gelecekteki ortak projeler için sağlam bir finansal çerçeve oluşturmayı hedefliyor.

Türk ve Yunan Eximbank'ları mutabakat zaptı imzaladı

Türkiye ve Yunanistan arasındaki bu işbirliği, sadece ekonomik anlamda değil, aynı zamanda bölgesel istikrarın desteklenmesi ve karşılıklı ticaretin gelişimine katkı sağlama potansiyeline sahip. İki ülkenin ihracat destek kuruluşları arasındaki bu güç birliği, hem bölgesel hem de küresel düzeyde daha sağlam ekonomik ilişkilerin temellerini atma amacını taşıyor.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57