Sosyal medya fenomeni Furkan Bölükbaşı, son videoda Türk lirasından bir sıfır atarak ilginç bir deney yapmaya kalkıştı. Videoda, "Gerçekten hayat pahalılığı var mı?" sorusuna cevap aramak ve satın aldıkları ürünlerin geçmişe göre daha pahalı olup olmadığını incelemek için bir deney gerçekleştirdi.

İhracat Rakamları Gerçeği Yansıtmıyor Mu? İnegöl'deki Gerçek İhracat Rakamlar Ne? İhracat Rakamları Gerçeği Yansıtmıyor Mu? İnegöl'deki Gerçek İhracat Rakamlar Ne?

Furkan Bölükbaşı'nın hesabından yayınlanan videoda, Türk ekonomisinde yaşanan değişiklikleri göstermek ve insanların hayatlarını nasıl etkilediğini anlamak amacıyla dikkat çekici bir yöntem seçti. Türk Lirasının sürekli değer kaybı yaşadığı dönemlerde, hayat pahalılığı konusu sık sık tartışma konusu olmuş ve insanlar ekonomik sıkıntılarla mücadele etmek zorunda kalmışlardı.

Videoda, Bölükbaşı, geçmiş yıllardaki alışveriş fiyatlarını referans alarak günümüzdeki fiyatlarla karşılaştırmalı bir şekilde ürünleri inceledi. Bu şekilde, alışverişlerin gerçekten daha pahalı olup olmadığını ve Türk Lirasının değer kaybının günlük yaşam üzerindeki etkilerini göstermeyi amaçladı.