Zamanın ruhu olan dijitalleşme, artık Türk Lirası'nı da kucaklıyor. Ekonomi çevreleri ve vatandaşlar için heyecan yaratan bu devrim, ATSO Başkanı Ali Bahar'ın son açıklamalarıyla gündemdeki yerini aldı. Bahar, dijitalleşmeyle Türkiye'nin Gayri Safi Yurt İçi Hasıla'sına sağlayacağı katkıyı ve bu sürecin detaylarını paylaştı.

Dijital Anadolu Projesi ve ATSO Başkanı Ali Bahar

Dijitalleşme sürecinde rehberlik etmek amacıyla düzenlenen Dijital Anadolu Projesi'nin konuğu olan Bahar, işletmelerin dijital dönüşümü ve Dijital Türk Lirası'nın ekonomiye katkılarına dair değerli bilgiler sundu.

Antalya Dijitalleşmede Öncü Oluyor

Başkan Ali Bahar, Antalya'nın internet ve teknoloji kullanımında Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirtti. Genç ve eğitimli nüfusun bu başarının ardında olduğunu vurgulayan Bahar, dijitalleşme endeksi kapsamında altı temel göstergenin önemine değindi.

İnegöl Belediyesi Uyardı! 232 Bin TL Cezası Var! İnegöl Belediyesi Uyardı! 232 Bin TL Cezası Var!

Dijitalleşmenin Ekonomik Katkısı

Başkan Bahar'ın verdiği bilgilere göre, dijitalleşmenin Türkiye ekonomisine sağlayacağı katkı oldukça büyük. Bahar, hızlı internet erişiminin firmaların verimliliğini artıracağını, bu değişikliklerin toplamda Gayri Safi Yurt İçi Hasıla'ya 26 milyar dolarlık bir katkı sağlayabileceğini belirtti.

Bu dijital devrimle, Türkiye ekonomisine ve firmalarına yepyeni bir soluk geliyor. Şimdi gözler, 2024 yılındaki bu dönüşümün nasıl şekilleneceğinde...