İçişleri Bakanlığı, kamuoyunun tepkisini çeken trafik ihlalleriyle ilgili harekete geçti. Düğün konvoyunda ambulansa yol vermeyen sürücüler hakkında işlem yapılırken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu tür olayları önlemek adına kanun tasarısı hazırlandığını duyurdu. Tasarıya göre artık köprü, tünel veya otoyolu kapatan sürücülere 180 bin TL ceza, 120 gün ehliyete el koyma ve 120 gün trafikten men yaptırımları uygulanacak.
Ankara’da düğün konvoyuna ceza yağdı
Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, geçtiğimiz gün Ankara Konya Yolu AŞTİ istikametinde düğün konvoyunun ambulansa yol vermediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Gereği yapıldı. Ambulansa yol vermeyen araçlar tespit edilerek sürücüleri U.G., B.S., B.K. ve B.T.S.’ye toplamda 49 bin 810 TL para cezası kesildi. Ayrıca üç sürücü hakkında ‘Trafik Güvenliğini Tehlikeye Düşürmek’ suçundan adli işlem başlatıldı. Üç araç da trafikten men edilerek otoparka çekildi.”
Yeni kanun tasarısı Meclis'e sunuldu
Yerlikaya, yaşanan bu tür olaylara karşı daha caydırıcı olması amacıyla 36 maddelik yeni bir kanun değişikliği teklifinin TBMM’ye sunulduğunu belirtti. Buna göre;
-
Asker uğurlama, düğün vb. sebeplerle köprü, viyadük, tünel veya otoyolu kapatanlara
180.000 TL para cezası kesilecek. -
Sürücünün ehliyetine 120 gün süreyle el konulacak.
-
Araç 120 gün trafikten men edilecek.
“Ambulanslar zamanla yarışıyor”
Bakan Yerlikaya, açıklamasının sonunda vatandaşlara da seslenerek, “Ambulanslar hayat kurtarır. Bugün yol vermediğimiz ambulans, yarın bizi ya da sevdiklerimizi hastaneye yetiştiriyor olabilir. Bu bilinçle hareket edelim” ifadelerini kullandı.