Türk tiyatro ve sinemasının unutulmaz isimlerinden Ayla Algan, 86 yaşında geçirdiği beyin kanaması sonucu İstanbul'da vefat etti. Sanat dünyasına uzun yıllar boyunca emek veren Algan, 2022 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Tiyatro Alanı Ödülü'nün sahibi olmuştu.

1964 yılında "Karanlıkta Uyananlar" filmi ile sinema kariyerine adım atan Ayla Algan, 1966'da Atıf Yılmaz'ın yönettiği "Ah Güzel İstanbul" filmi ile ilk kez başrol deneyimini yaşamıştı. Usta sanatçı, sadece sinemada değil, tiyatro sahnesinde de iz bırakan performanslarıyla tanınıyordu.

Taksim'e yürümeye çalışan gruplara polis müdahalesi Taksim'e yürümeye çalışan gruplara polis müdahalesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayla Algan'ın vefatı üzerine sosyal medya hesabından bir taziye mesajı paylaştı. Erdoğan, Türk tiyatrosunun, sinemasının ve müziğinin usta ismi olarak nitelendirdiği Ayla Algan için Allah'tan rahmet diledi. Merhum sanatçının ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiasına başsağlığı dileklerini ileten Erdoğan, Ayla Algan'ın bıraktığı değerli mirası anısında yaşatacaklarını ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Ayla Algan'ın vefat haberi üzerine duyduğu büyük üzüntüyü sosyal medya üzerinden paylaştı. Ersoy, usta sanatçıya Allah'tan rahmet dilerken, ailesine ve sevenlerine başsağlığı temennisinde bulundu. Türk tiyatro ve sinemasının kaybettiği bir değeri daha anmanın üzüntüsü içinde oldukları belirtildi.