Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Ankara'nın Etimesgut ilçesi için tiyatro ve dizi oyuncusu Erdal Beşikçioğlu'nu belediye başkan adayı olarak gösterme kararı aldı. Bu karar, bugün yapılacak olan Parti Meclisi (PM) toplantısında sunulacak. CHP Parti Meclisi, saat 19.00’da gerçekleşecek toplantıda, toplamda 200 civarında il ve ilçenin belediye başkan adaylarını açıklayacak.

Tiyatro ve dizi oyuncusu Behzat Ç. siyasete atılıyor

CHP MYK, Erdal Beşikçioğlu'nu Ankara Etimesgut Belediye Başkan Adayı Olarak Aday Gösterdi

Tiyatro ve dizi oyuncusu Behzat Ç. siyasete atılıyor

Erdal Beşikçioğlu'nun CHP Genel Merkezi'ne bugün gelerek parti yönetimi ile görüştüğü iddia edildi. Gazeteci Candaş Tolga Işık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Erdal Beşikçioğlu ile yaptığı bir görüşmede oyuncunun CHP'den Etimesgut Belediye Başkan adayı olduğunu söylediğini belirtti.

Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı

Candaş Tolga Işık, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Az önce Erdal Beşikçioğlu'yla konuştum, 'CHP'den Etimesgut Belediye Başkan adayıyım' dedi. Amirim hayırlı olsun dedim:)"

CHP'nin Parti Meclisi toplantısında ayrıca, Mersin, Aydın, Adana'nın da dahil olduğu 200 civarında il ve ilçenin belediye başkan adaylarının açıklanması bekleniyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve ekibinin, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'i yeniden aday gösterme kararı aldığı iddia ediliyor. İstanbul ve Ankara'da bazı ilçelerin adaylarının da açıklanabileceği söyleniyor.

Erdal Beşikçioğlu, Behzat Ç. dizisiyle tanınan bir tiyatro ve dizi oyuncusudur. 5 Ocak 1970 tarihinde Ankara'da doğan Beşikçioğlu, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olmuştur. Oyuncu, kariyerine Devlet Tiyatroları'nda görev alarak başlamış ve birçok tiyatro oyununda rol almıştır. Ayrıca, konservatuvardan sınıf arkadaşı olan oyuncu Elvin Beşikçioğlu ile evli ve bir kız çocuğu sahibidir.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK