Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki deprem, Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde de hissedildi. Deprem anı, ilçede çiğ köfte satışı yapan bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
Müşteriler Panikle Dışarı Kaçtı
Merkez üssü Sındırgı olan ve 11 kilometre derinlikte gerçekleşen deprem, saat 19.53’te çevre il ve ilçelerde olduğu gibi Hisarcık’ta da korkuya neden oldu. Ali Kurum’a ait iş yerinin güvenlik kamerası görüntülerinde, sarsıntıyı hisseden müşterilerin panikle dışarı kaçtığı, iş yerindeki avizenin ise sallandığı görüldü.
Deprem Çevre İllerde de Hissedildi
Sındırgı merkezli deprem, Kütahya’nın yanı sıra İstanbul, İzmir, Bursa, Çanakkale ve Yalova’da da hissedildi. Yetkililer, hasarlı binalara girilmemesi ve artçı sarsıntılara karşı dikkatli olunması yönünde uyarılarda bulundu.




