Tanınmış gazeteci Bahadır Özgür'ün Halk TV'deki çarpıcı açıklamalarıyla Terkinler çetesinin perde arkasındaki faaliyetleri gün yüzüne çıktı. Özgür, 2011 yılında unlu mamuller şirketi kurarak başlangıcını yapan çetenin, 2022'ye kadar olan süreçte nasıl bir güç haline geldiğini detaylıca anlattı.

Terkinler Çetesinin İnegöl'deki Fırıncılık Hakimiyeti

Özgür, 2019'da kentteki tüm fırınları ele geçirerek "Bizim Ekmekçi" markasını yarattıklarını ifade etti. Çetenin bu süre zarfında sadece fırıncılıkla kalmayıp, tefecilik, kara para aklama ve insan kaçakçılığı gibi suçlarla da meşgul olduğunu belirtti.

Saadet Partili Berber, Belediyeler Birliği'ne Seçildi Saadet Partili Berber, Belediyeler Birliği'ne Seçildi

AW039560_03 (1)

Halk Ekmek Fabrikasına Göz Diktiler

2022 yılında,  Belediyenin halk ekmek fabrikasını satışa sunması çete için fırsat oldu.

Özgür, "Çete, fabrikayı almak için harekete geçti. Şirkette iş kolunda değişiklik yaparak konut dışı inşaat alanına yöneldi. Ancak kentte yaşanan tepkiler üzerine çete, ihaleden elendi." dedi.

AW039560_01-1

İnegöl'de Tefeciliğin Yükselişi

2021'de İnegöl'de meydana gelen ekonomik değişiklikler çetenin işlerine yaradı. Faiz oranlarının düşmesi, enflasyonun artması ve döviz kurlarındaki yükseliş sonrası vadeli ticaretin yaygınlaştığını belirten Özgür, bu durumun tefeciliği tetiklediğini dile getirdi.

Özgür, "Bu da çek senetlerin el bombasına dönüşmesine neden oldu. Çekler karşılıksız çıkmaya başladı ve kentte yasal tefecilik, gerçek tefecilerin hakimiyetine geçti." diye konuştu.

Tüm bu gelişmeler ışığında, Terkinler çetesinin gözlerden uzak nasıl bu kadar güçlendiği ve nelerle meşgul olduğu ortaya çıktı.

Editör: Umut Gökdaş