Mobil haberleşme sektöründe vatandaşları endişelendiren bir gelişme yaşanıyor. Son bir yılda faturalara yapılan yüzde 150'yi aşan zamlar, kullanıcıların tepkisine neden olurken, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) yeni bir uyarısı daha geldi. 1 Nisan itibarıyla mobil operatörlerin tarife ve paket fiyatlarına yeni bir zam yapması bekleniyor.

BTK'dan Yeni Tarife Uyarısı

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, BTK'nın operatörlere getirdiği tavan fiyat uygulaması, fiyat artışları karşısında yeterli bir çözüm sunamadı. Kurum, 1 Nisan'da "azami ücret tarifesi"ni güncelleyecek. Bu güncelleme sonrasında mobil operatörlerin, özellikle konuşma, SMS ve internet paket fiyatlarında yeni zamlar yapması öngörülüyor.

Zamlı Tarifeler Yolda

Mobil operatörler, BTK'nın her 6 ayda bir yayınladığı "Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi" ile belirlenen tavan sınırlamalarına uymak zorunda. Ancak, internet ücretleri serbest piyasa koşulları altında belirlendiğinden, en büyük zam oranları genellikle internet paketlerinde görülüyor. 1 Nisan'dan itibaren konuşma ve SMS için belirlenen tavan fiyatların artırılması bekleniyor. Bu durum, taahhüdü yenilemek isteyen kullanıcıları doğrudan etkileyecek.

Benzin ve Motorine Son Durak: Otogazda Dev İndirim! Benzin ve Motorine Son Durak: Otogazda Dev İndirim!

Zam Öncesi Son Çağrı

Kullanıcılar, zam dalgasından etkilenmemek için bir an önce harekete geçmeli. BTK'nın uyarısına göre, mevcut tarife ve paket taahhütlerini 1 Nisan'a kadar yenilemek, olası zamlardan korunmak için kritik öneme sahip. Bu süre zarfında yapılan taahhüt yenilemeleri, yeni zamların yürürlüğe girmesinden önceki fiyatlar üzerinden gerçekleşecek. 

Kaynak: Haber Merkezi