Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bu hafta 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi üzerinde yoğun çalışmalara başlayacak. Genel Kurul'da yapılacak toplantılar, 14 gün boyunca sürecek ve bu süre içinde cumartesi ve pazar günleri de dahil edilecek.

TBMM, 2024 Yılı bütçe görüşmelerine hazırlanıyor

Bütçe teklifi kapsamındaki görüşmeler, yarın Genel Kurul'da açılış konuşmaları ile başlayacak. Kamu kurum ve kuruluşlarının bütçelerinin değerlendirileceği bu süreçte, 14 gün boyunca kesintisiz mesai yapılacak. Görüşmeler, 24 Aralık tarihine kadar devam edecek.

Görüşmeler, 10 turda ele alınacak ve kamu idarelerinin bütçe ve kesin hesapları üzerinde detaylı bir inceleme gerçekleştirilecek. İlk gününde hükümet ve siyasi parti grupları adına yapılacak yorumlarla başlayacak olan görüşmelerde, Cumhurbaşkanlığı bütçesi de ele alınacak.

Hangi il, hangi kuruyemişi tercih ediyor? İşte 81 ilin kuruyemiş haritası! Hangi il, hangi kuruyemişi tercih ediyor? İşte 81 ilin kuruyemiş haritası!

Parti gruplarının ve hükümetin kürsüde 60 dakikalık konuşma süresi belirlendi. İlk haftada 12 bakanlığın bütçesi değerlendirilecekken, ikinci haftada 5 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı bütçesi tartışılacak.

Bütçe müzakereleri sırasında, ilgili bakanlar Genel Kurul'da hazır olarak bulunacak. Bu süreçte Meclis'e ziyaretçi kabul edilmeyecek, başka bir kanun gündemde olmayacak ve siyasi partilerin grup toplantıları düzenlenmeyecek.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57