Altmışlı yıllar; ilçe pazarının kurulduğu perşembe günleri, Ankara Caddesi'nden Çardak Camiye çıkış noktasına yakın bölgede bir sergide "New York Times" gazetesi satılırmış.

Epey de satılırmış, Sergici Faik Usta adlı kişi "Taymıs geldi Taymıs" diyerek yana yakıla bağırır, özellikle köylüler yaprak yaprak satın alır köylerine götürürmüş. Daha sonra Feyzullah Erkul adlı ağabey bu işi devralıp bir süre devam ettirmiş.

Mesele şudur; New York Times'in yaprakları ülkemizde çıkan gazetelere göre daha ince olup, sarma sigara kullananlar tarafından sigara kağıdı olarak kullanılmak için daha tercih edilmektedir.

Kaynakça : Özkan Güriş ve Feyzullah Erkul

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

AHMET MÜNİR AYVA: Ahşap kakma ve oyma sanatçısı. 27.03.1954 İnegöl doğumludur. Altıeylül İlkokulu ve İnegöl Erkek Sanat Okulu Orta Bölümü mezunudur. Bir yıl İnegöl Erkek Sanat Okulu Lise Bölümü'nde Torna Tesviye eğitimi gördü. Mızıka Astsubay Okulu 1971-72 öğrenim dönemi mezunudur. Bandocu Astsubay olarak hayatını sürdürdü.

2001 yılında emekli oldu. Ahşap ile ilişkisine gelince çocukluğu mobilya atölyelerinde geçti. Elli yıldır ahşap ile iç içe bir hayat sürdü. Ahşabı gelenekten geleceğe bir köprü olarak görüyor. Tarihe kalıcı eserler bırakabilmek amacıyla Türk Motiflerini kullanmayı tercih ettiğini belirtiyor.

Hat sanatına kendi armağanı olan "İç Bükey Oyma" tekniğini de kullandı. Turizm Kültür Bakanlığı Ahşap Oyma ve Kakma Sanatçısı olarak "Somut Olmayan Mirası Geleceğe Taşıyan Sanatçı" statüsündedir. Sanatsal etkinliklerin daha fazla yaşandığı İstanbul, Ankara, Afyon gibi şehirlerde birçok sergi ve kurs açtı. Bir çok öğrenci yetiştirdi. Sanat çalışmalarını ve yaşantısını Ankara'da sürdürdü.

Kaynakça : www.haber24.com/a-munir-ayva-ahsap-oyma-ve-kakma-sanatcisi-haberi-531724, 19.08.2016 kendisi ile görüşüldü.

SERAP AYTEMUR: İnegöl Belediye Meclis Üyesi, 1972 yılı Siirt doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Siirt'te yükseköğrenimini Anadolu Üniversitesi A.Ö.F. Yerel yönetimler Bölümü'nde yaptı. 1989 yılından itibaren İnegöl'de ikamet etmektedir. Kuruluşundan itibaren İnegöl AK Parti Kadın Kolları içerisinde aktif siyaset yaptı. 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri'nde İnegöl AK Parti Belediye Meclis Üyesi seçildi. İnegöl Umuteli Sosyal Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir.

Kaynakça : www.inegol.bel.tr/yonetim/meclisuyeleri/kisi/96, www.umuteli.org.tr/sayfalar.php?ID=61