Riyad'da oynanması planlanan ancak çıkan kriz nedeniyle ertelenen Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Suudi yetkililer, ödenen paranın iadesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvuruda bulundu.

Suudi Yetkililer TFF'ye Başvurarak Süper Kupa İçin Ödenen Paranın İadesini İstedi

Suudi yetkililerin, 4.5 milyon euroluk ödemeyi geri istediği öğrenildi. Bu ödemenin yüzde 20'si TFF'ye, yüzde 80'i ise kulüplere yapılmıştı. Ayrıca kulüplere yapılan ödemenin yüzde 50'sinin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından borçlara kesildiği belirtildi.

TFF ve Suudi Arabistan yetkilileri arasında süren müzakerelerle ilgili bilgi verildi. Tarafların iade süreci konusunda görüşmelerine devam ettikleri ifade edildi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçtiğimiz haftalarda katıldığı bir programda konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Koç, aldıkları parayı hakları olmadığını ve Federasyon'un talep etmesi durumunda iade edeceklerini belirtmişti.

Ali Koç'un konuyla ilgili ifadeleri şu şekildeydi: "1.3 milyon aldığımızı biliyorum, bir 3 daha üstüne gelmiş olabilir. Tabii ki bizim hakkımız değil o para. Federasyon isterse iade edeceğiz. İsteyecektir muhtemelen iade etmek için. Bizim Federasyonla yaptığımız bir sözleşme var. Suudi tarafıyla Federasyon arasında var. Hak ve hukuk olarak aldığımız parayı iade etmeliyiz diye düşünüyorum. Süreçe boyunca TFF şeffaf davransaydı sürecin sonunun böyle olmayacağını düşünüyorum."

52 Orduspor-İnegöl Kafkasspor Maçını Canlı İzlemek İçin Tıkla! | CANLI MAÇ 52 Orduspor-İnegöl Kafkasspor Maçını Canlı İzlemek İçin Tıkla! | CANLI MAÇ

Yaşanan bu gelişmelerle birlikte Süper Kupa maçının ne zaman oynanacağı ve ödenen paranın iade sürecinin nasıl ilerleyeceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Editör: Şaban Kılıçcı