İzmir'de yüksek faiz vaadiyle binlerce kişiden 2,5 milyar TL topladığı iddia edilen Ocakçı Holding'e yönelik operasyon düzenlendi. İş insanı Sedat Ocakçı ve eşi Seçilay Ocakçı'nın yurt dışına kaçış hazırlığında oldukları sırada Adana'da saklandıkları ikamette yakalandılar. Gözaltı sayısı 26'ya yükselirken, Sedat Ocakçı'nın 2019 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edilen bir üsteğmen olduğu ortaya çıktı.

Ocakçı Holding Skandalı: Binlerce Kişi Mağdur, 2,5 Milyar TL Zarar Ortaya Çıktı

Operasyon, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sedat Ocakçı'ya ait 3 ayrı iş yerinde aramalar gerçekleştirdi.

Ocakçı Holding Operasyonu: Binlerce Kişiyi Mağdur Eden İş İnsanı Gözaltında

Sedat Ocakçı ve eşi Seçilay Ocakçı'nın yurt dışına çıkış hazırlığı esnasında, İzmir İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Adana KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katılımıyla Adana'da saklandıkları ikamette kıskıvrak yakalandılar.

Yakalanan Sedat Ocakçı'nın 2019 yılında TSK'dan ihraç edilen bir üsteğmen olduğu ortaya çıkarken, operasyon kapsamında gözaltına alınan kişi sayısı 26'ya yükseldi.

Ocakçı Holding sahibi Sedat Ocakçı, yeğeni Siber Güvenlik Uzmanı Salih Han'ın holdinge ait 2 milyar 500 milyon TL'lik soğuk cüzdanla Dubai'ye kaçtığını iddia etmişti. Paraları ödeyeceğini söyleyen Ocakçı'nın bir haftadır kayıp olduğu ifade edilirken, aylık yüzde 17'lik faiz vaadiyle büyük vurgun yapıldığı öğrenildi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun! 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun!

Mağdurlar Artıyor: 2,5 Milyar TL'yi Aşan Zarar

Operasyon sonrasında ortaya çıkan bilgilere göre, binlerce kişiyi mağdur eden vurgunun 2,5 milyar TL'yi aştığı belirtildi. İş insanı Sedat Ocakçı'nın vaat ettiği yüksek faizle toplanan paralar karşılığında mağdurların çoğaldığı, hali hazırda birçok kişinin evini ve arabasını satarak kredi çektiği ve elindeki paraları Ocakçı'ya teslim ettiği ifade edildi.

Ocakçı'nın Geçmişi ve FETÖ İhraç Edilmesi

Ocakçı Holding'in sahibi Sedat Ocakçı'nın geçmişine dair ortaya çıkan bilgiler, 2019 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edilen bir üsteğmen olduğunu gösterdi. Drone fabrikası kurma vaadiyle kısa sürede büyüyen Ocakçı, son paylaştığı videolu mesajında, "O çok sevdiğiniz paralarınız yatacak" ifadelerini kullanmıştı.

Mağdurların Talepleri ve Soruşturmanın Devamı

Operasyon sonrasında mağdurlar, holding binasının levhalarının kaldırılması ve "kiralık" pankartının asılmasıyla ortaya çıktı. Mağdurların, birikimlerini Ocakçı Holding'e yatıran binlerce kişi olduğu ve ellerinde hiçbir şey kalmadığı belirtildi.

Soruşturmanın devamında, Ocakçı Holding'in nasıl bu kadar büyük bir vurguna imza attığı, mağdurların paralarının akıbeti ve hukuki süreçle ilgili detaylar ortaya çıkacak. Operasyonun, finansal suçlarla mücadele kapsamında daha geniş bir soruşturmanın parçası olduğu ifade ediliyor.

Editör: İHSAN KURAN