Hastanede Şok Saldırı: Doktor Burnu Kırıldı

Samsun'da özel bir hastanede yaşanan olayda, hasta yakınlarının saldırısına uğrayan doktorun burnu kırıldı. Peki, bu saldırının ardındaki sebepler neler? Hastane ortamında bu tür olaylar nasıl engellenebilir?

Genc Gazete Hasta Yakini Saldiri Doktor Samsun (1)-1

Acil Serviste Gerilim Tırmandı

Edinilen bilgiye göre, 2 yaşındaki M.D.İ. adlı kız çocuğu evdeki salıncaktan düşerek yaralandı ve özel bir hastaneye kaldırıldı. Acil serviste görevli Dr. Ahmet Kurt, çocuğun çekilen tomografisini incelemek üzereyken çocuğun babası H.İ. ve kardeşi Ş.İ. tarafından saldırıya uğradı.

Genc Gazete Hasta Yakini Saldiri Doktor Samsun (4)

“Düşme sonucu hastanemize gelen çocuğun filmini incelemek için sisteme düşmesini beklerken babası ve çocuğun amcası bana saldırdı. Kendimi korudum ancak bilgisayar kırıldı, masa dağıldı.”

Genc Gazete Hasta Yakini Saldiri Doktor Samsun (3)

Beyin Kanaması Tespit Edildi

Hastaneye çağrılan polis, olay yerine geldiğinde Dr. Kurt, çocuğun tomografisini başka bir odada inceledi. Tomografi sonucunda çocuğun beyin kanaması geçirdiği tespit edildi ve acil olarak Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verildi.

Genc Gazete Hasta Yakini Saldiri Doktor Samsun (6)

Acil Sevk Sırasında Yeni Bir Saldırı

Sevk sırasında, Dr. Kurt çocuğun annesine ne yapması gerektiğini anlatırken, babası H.İ. tarafından aniden yumruklandı. Dr. Kurt kanlar içinde kalarak yere düştü ve burnu kırıldı. Dr. Ahmet Kurt, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Genc Gazete Hasta Yakini Saldiri Doktor Samsun (5)

“Hastaneye polis gelince çocuğun filmini incelemek için başka odaya geçtim. Burada filmi inceleyip beyin kanamasını tespit edip Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkine karar verdik. Çocuğun annesine ambulansta ne yapması gerektiğini anlatırken, çocuğun babası yumrukla bana saldırdı.”

Genc Gazete Hasta Yakini Saldiri Doktor Samsun (7)

Soruşturma Devam Ediyor

Olayın ardından H.İ. ve kardeşi Ş.İ. polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. 

Kaynak: İHA