İsrail, bugün Suriye'nin başkenti Şam'ın batısındaki El Mazze Mahallesi'nde gerçekleştirdiği hava saldırısında hayatını kaybeden İran Devrim Muhafızları Ordusu askeri danışmanlarının sayısının arttığı bildirildi. İranlı yetkililer, saldırıda 5 askeri danışmanın yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Helikopterler havada çarpıştı: 10 ölü Helikopterler havada çarpıştı: 10 ölü

İsrail'in Şam'a Yönelik Hava Saldırısı Sonrasında Hayatını Kaybeden İranlı Askeri Danışmanların Sayısı Artıyor

İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada, saldırı sonucu ağır yaralanan Muhammed Emin Samadi adlı bir diğer askeri danışmanın daha hayatını kaybettiği belirtildi. Toplamda 5 askeri danışmanın öldüğü belirtilirken, saldırıda hayatını kaybeden diğer danışmanların isimleri Hüccetullah Ümidzade, Ali Ağazade, Hüseyin Muhammedi ve Said Kerimi olarak açıklandı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kenani'den İsrail'e Sert Tepki

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İsrail'in Şam'a yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı sert bir dille kınadı. Kenani, bu saldırıyı "terörist" bir eylem olarak nitelendirerek, tüm ülkeleri ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) bu saldırıyı kınamaya çağırdı. Ayrıca, İran'ın bu saldırının siyasi, hukuki ve uluslararası takibini yapacağını belirten Kenani, "Bu rejime uygun zaman ve yerde karşılık verme hakkımızı saklı tutuyoruz" şeklinde konuştu.

Bölgesel ve Uluslararası Tepkiler

İsrail'in Şam'a yönelik saldırısı, bölgesel ve uluslararası düzeyde tepkilere neden oldu. Birçok ülke ve BMGK, saldırıyı kınayan açıklamalarda bulundu. Tepkilerde, İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ettiği ve bölgedeki gerginliği tırmandırdığı vurgulanarak, diplomatik çözüm çağrıları yapıldı.

Gelişmelerin Ardından Bölgedeki Gerilim Artıyor

Bu olayın ardından bölgedeki gerilimin artması beklenirken, uluslararası toplumun saldırıya verdiği tepkilerin, bölgedeki dengeleri nasıl etkileyeceği merak konusu oldu. İran'ın karşılık verme hakkını saklı tutması, bölgedeki gelişmelerin daha da karmaşık bir hal almasına neden olabilir. Uluslararası toplum, taraflar arasında barışçıl bir çözüm bulunması için diplomatik çabalarını sürdürmeye çağırıyor.

Editör: İHSAN KURAN