Sağlık ve güvenlikle ilgili işaretler var

Rüyada ciğer görmek, pek çok kültürde ve inanç sisteminde farklı anlamlar taşır. İslam alimleri ciğerin rüyada görülmesini, genellikle kişinin yaşam kalitesi ve geleceği hakkında önemli işaretler olarak değerlendirir.

Bu rüyalar, kişinin iç dünyası ve ruh hali ile de yakından ilgilidir ve genellikle sağlık, güvenlik, refah ve aile ilişkileri gibi konulara işaret eder.

Genç Gazete Rüyada Ciğerci Görmek Ciğer (4)

İhya'ya göre rüyada ciğer görmek

"Rüyada ciğer görmek: evlada, mala ve insanın hayatına, Ciğerde görülen olumlu durumlar, yukarıdakilerin iyi olmasına, yara vs. gibi olumsuzluklar günah ve masiyete; Ciğerci görmek kordudan emin olmaya, sıhhat ve namusa, düşmana galip gelmeye yahut insanları yolculuğa teşvik eden kimseye delalet eder."

Genç Gazete Rüyada Ciğerci Görmek Ciğer (3)

Molla Cami'ye göre rüyada ciğer görmek

Molla Cami'ye göre, ciğer görmenin korkudan emin olma, sağlık ve düşmanlarına üstün gelme gibi pozitif yönleri bulunmaktadır.

Genç Gazete Rüyada Ciğerci Görmek Ciğer (5)

Diyanet'e göre rüyada ciğer görmek

Diyanet ise pişmiş ciğer yemenin, yaşamda kolaylık ve sürekli refah içinde olmayı simgelediğini belirtir. Ayrıca, ciğer kızartmak hayırlı bir evlat sahibi olunacağına işaret eder.

Bir kimsenin rüyasında pişmiş bir ciğer yediğini görmesi, o kimsenin hayatını kolay bir şekilde kazanacağına ve yaşantısı boyunca yoksulluk, fakirlik ve sıkıntı nedir bilmeyeceğine işarettir.

Kişinin rüyasında ciğer kızarttığını görmesi; o kişinin hayırlı bir evlâd sahibi olacağına işaret eder

Genç Gazete Rüyada Ciğerci Görmek Ciğer (6)

Nablusi'ye göre rüyada ciğer görmek

Nablusi, rüyada ciğerciyi görmekle ilgili olarak, korkudan emin olma, muhafazakarlık, namus ve sağlık gibi kavramları ön plana çıkarır. Ciğerciyi görmek, aynı zamanda, insanları yeni başlangıçlar ve yolculuklara teşvik eden bir kişiye delalet edebilir.

Genç Gazete Rüyada Ciğerci Görmek Ciğer (7)

Kaynak: Nablusi Rüya tabirleri