İhya'ya göre Rüyada Çalgı Görmek

Rüyada çalgı görmek, çeşitli tabirler içermektedir. İhya'ya göre çalgı ve çalgıcı, eğlence düşkünü ve kıt akıllı birine işaret eder.

Genc Gazete Muzik Music Calgi Calgici Muzisyen Enstruman (5)

Klasik müzik aletleri ise sevince karışan hüzün anlamına gelir. Piyano sesi, yalan ve geçersiz söze, akordeon ve armonika gibi çalgılar ise düşük tabakadan insanlara işaret eder.

“Tüm çalgı aletleri, salih kimseler için sevinç ve muhabbete, ince duygulara ve ruh güzelliğine, diğerleri için bayağı ve sefil alışkanlıklara delalet eder.”

Genc Gazete Muzik Music Calgi Calgici Muzisyen Enstruman (13)

Diyanet'e göre Rüyada Çalgı Görmek

Diyanet'e göre, rüyada çalgı görmek değişik şekillerde yorumlanır. Temiz bir şekilde giyinmiş bir kişinin rüyasında ibâdet vaktinin dışında çalgı çaldığını görmesi, yapmakta olduğu işinin toplum içinde ilgi göreceğine işaret eder.

Genc Gazete Muzik Music Calgi Calgici Muzisyen Enstruman (3)

Tek başına çalgı çalmak, duyanı heyecanlandıran bir haber alınacağına delalettir. Trampet ve davul gibi çalgılar ise dedikoduya işaret eder. Ney çalmak ise hayra yorulur.

Başka bir tabire göre ise, rüyada çalgı çalmak, uzun zamandır yaşanan sıkıntılı hayatın sona ereceğine, refaha kavuşulacağına ve neşeli günlerin yaklaştığına işaret eder.

Genc Gazete Muzik Music Calgi Calgici Muzisyen Enstruman (10)

Güncel Yoruma Göre Rüyada Çalgı Görmek

Güncel yorumlara göre, çalgı çalmak uzun süredir çekilen zorluklardan kurtulup mutlu ve rahat bir yaşantıya kavuşmayı ifade eder. Çalgının türüne göre, rüya hem iyi hem de kötü şeylere yorumlanabilir.

Genc Gazete Muzik Music Calgi Calgici Muzisyen Enstruman (7)

Rüyada Çalgıcı Görmek Ne Demek?

Diyanet'e göre Rüyada Çalgıcı Görmek

Diyanet'in yorumuna göre, rüyada çalgıcı görmek fesatla yorumlanır ve hayra alamet değildir. Çalgı çalınan bir yerde bulunmak, hakkında dedikodular yapıldığına işaret eder. Çalgı çalan birinden kötü sözler işitmek de olumsuz bir yorumdur.

Genc Gazete Muzik Music Calgi Calgici Muzisyen Enstruman (1)

Rüyada çalgı çalan bir yerden kızarak ayrılmak, çıkarılan dedikodular nedeniyle sinirleneceğinize işaret eder.

Çalgıcı ile kol kola gezmek ise aslı olmayan işlere karıştığınıza delalet eder. Çalgıcı ile kavga etmek ise uygunsuz bir kimse ile karşılaşmaya işaret eder.

Genc Gazete Muzik Music Calgi Calgici Muzisyen Enstruman (6)

Seyyid Süleyman'a göre Rüyada Çalgıcı Görmek

Seyyid Süleyman'a göre, rüyada çalgı çalan ve şarkı söyleyen birini görmek, devamlı haram kazanan bir şahsa işarettir.

Genc Gazete Muzik Music Calgi Calgici Muzisyen Enstruman (2)

Kaynak: Nablusi Rüya tabirleri